Черно-бяла баня: знаете ли как да я подредите?

Дом и Семейство

Черно-белите бани не излизат от мода от години. Те са популярни поради своята вечна, но същевременно елегантна и дизайнерска атмосфера. Стилните, леко аскетични и много изразителни черно-бели бани са добър избор в интериора в ретро стил за любителите на минимализма и модерния авангард. Как да създадем последователен и привличащ вниманието интериор, базиран на толкова висок контраст?

   Бяло и черно – силни, изразителни и в същото време много универсални цветове. Те се вписват перфектно, създавайки последователни и визуално интересни аранжименти. Въпреки това, за да не се затрупа черно-бялата баня, на първо място е необходимо да се балансират правилните пропорции и на двата цвята, като се приспособи оформлението към размера и оформлението на интериора.

В зависимост от размера и оформлението на интериора, контрастните цветове могат да се използват в дизайна на банята по много начини. Визуалното възприятие на интериора зависи от пропорцията на цветовете и тяхното разпределение по стените и обзавеждането. Трябва да запомните, че за да не затрупате черно-бялата баня, цветовете трябва да се комбинират умело и цялото нещо да се обмисли внимателно на етапа на проектиране.

Черно-бели плочки за баня

За малка баня е по-добре да проектирате декор с преобладаване на бяло. Това оптически ще увеличи интериора, като също така ще осигури чудесен фон за черни точки. За стаи с малка площ изберете големи бели стъклени плочки или лек мрамор. Тяхната повърхност допълнително ще отразява светлината, което ще добави допълнително пространство към банята. При такива аранжировки черният цвят ще работи добре в детайли като: дозатори за сапун, огледални рамки, държачи за лампи или дръжки за мебели.

В по-голяма площ можете да си позволите големи едноцветни повърхности, например стената зад зоната на умивалника, облицована с модерни черни матови плочки или осветена душ кабина с тъмен под.  Нека се придържаме към принципа, че плочките в един цвят трябва да се прилагат за малки бани и стени. Черно-белите шахматни дъски или шарени двуцветни плочки визуално привличат и оптически намаляват интериора, така че по-скоро трябва да ги използваме на пода и в големи бани.

Оцени тази статия
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Бележник
Коментари