Душ кабина в банята

Дом и Семейство

Площта, която ще трябва да бъде пожертвана при инсталиране на душ кабина в банята, до голяма степен се определя от вида и размера на кабината. Минималният размер на палета на стандартна квадратна душ кабина е 0,8 кв.м. Душ кабина с такъв размер ще се побере в почти всяка баня.

Ако банята ви е с малко на брой квадратни метри, тогава вашата опция е душ-кът или комбиниран дизайн, който съчетава душ кабина и вана. В същото време душът може да загради цялата баня или част от нея. Този модел може значително да спести място в банята.

За собствениците на по-просторни помещения в онлайн магазините има огромен избор от душ кабини с различни форми и размери – правоъгълни, кръгли, овални, дори можете да намерите футористични модели душ кабини във формата на морска ръковина или охлюв. Формата и размерът са един от основните фактори, определящи цената на душ кабина. Колкото по-голяма е кабината и по-сложен е дизайна й, толкова по-висока е цената.

При избор на душ кабина трябва да се вземат предвид не само параметрите на банята, но и броя на членовете на семейството. По-едрите хора може и да не се поберат в душ със стандартен размер.

Най-елегантният вариант е, разбира се, душ кабина с интегрирана сауна. Тези модели се състоят от две помещения – в едната има душ с хидромасаж, а във втората – сауна. В най-скъпите модели стените на кабината са обшити с редки дървесни видове. Аксесоарите също могат да са направени от същото дърво – седалки, рафтове и т.н.

Сауна в апартамента е изкушаващо решение, но не и практично, освен това, не всеки може да си го позволи. Чудесна алтернатива може да бъде душ кабина, оборудвана с парогенератор. С него можете да се насладите на лечебните свойства на парата и топлината във вашата баня без да напускате дома си!

Когато избирате душ кабината, на първо място е необходимо да се съсредоточите върху нейните размери и материала, от който е направена. Когато определяте размера на основата на душ кабината, трябва да вземете предвид не само неговата дължина и ширина, но и неговата дълбочина. Както бе споменато по-горе, дължината и ширината на палета ще зависят от наличието на свободно пространство в банята и от хората, които ще използват душа.

 

Оцени тази статия
( No ratings yet )
Бележник
Коментари