Избор на бански костюм – практични съвети от стилистите

Мода

Банският костюм следва да е универсален – да става едновременно за плуване, слънчеви бани на плажа и спорт. С него трябва да се чувствате приятно и удобно. Още по-добре е да заложите едновременно на няколко бански костюма и да ги използвате в зависимост от предназначението. Ако например тренирате плуване, тогава основното е удобството, а всички видове декорации остават настрана. И обратно, ако искате да се покажете на плажа и да привлечете възхитените погледи на околните, ще трябва да изберете някой по-шикозен модел бански костюм.

Съсредоточете се върху качеството

Висококачественият бански костюм не спарва, не губи форма, съхне бързо, не се мачка, не избледнява и не се разширява. В допълнение, модерните материи могат да отблъскват UV лъчите, предпазвайки кожата от прекалено дълго излагане на слънце или дори да позволяват слънчеви бани през тъканта, като в същото време свеждат до минимум вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи върху кожата.

Когато търсите подходящ бански, обърнете внимание и на шевовете. По тях не трябва да има дупки, а самата линия трябва да е равномерна и плътна.

Как да изберем бански костюм според характеристиките на фигурата

За дами с по-скромна гръд

Заложете на подплатен бански костюм, без презрамки, който притежава сутиен с ръбове, плисета или гарнитури.

За дами с пищна гръд

Избягвайте тънки нееластични материи и светли цветове в горната част. Добре би било горнището да е тъмно, а долната част – украсена с принт. Ако искате да изглеждате по-елегантно, заложете на десен с вертикални ивици.

За пухкави дами

Заложете на бански костюм с много вертикални детайли и  широки презрамки. Избягвайте банските костюми от две части и такива, които са издържани в ярки цветове.

За дами с тесни рамене

По-добре да си вземете бански с презрамки и щедро деколте. Нека горната част да е по-светла от долната.

За дами с широки рамене

Ако фигурата ви е с по-широки рамене, ще ви стоят добре бански с кръгло деколте.

Източник: e-alexandra.com

Оцени тази статия
( No ratings yet )
Бележник
Коментари