Как цветът на спалното бельо влияе върху качеството на съня

Дом и Семейство

Качественият сън е признак за доброто здраве на човека. Но днес все повече хора трудно заспиват, а след това спят лошо и често се будят през нощта. В такива случаи човек е отпаднал и уморен още от сутринта.

За да подобрите качеството на съня си и да поемете по пътя на здравословния начин на живот, за да се радвате на бодрост и жизненост, е добре да се замислите за декора в спалнята  и в частност – цвета на вашето спално бельо. Понякога е достатъчно да смените само чаршафите, за да си гарантирате добър сън и да се чувствате уютно и комфортно сутринта.

Червено спално бельо

За да увеличите либидото и да осигурите енергия за цялата нощ, може да изберете червени нюанси. Смята се, че яркият цвят запалва чувствата и спомага партньорите да се опознаят по-добре, да съживят любовта и страстта.

Но в същото време не е препоръчително да спите на червено спално бельо всеки ден, тъй като съществува риск от недоспиване. Достатъчно е да използвате този цвят само по повод някоя романтична среща.

Оранжево спално бельо

Ярко оранжевото се препоръчва за тези, които страдат от депресия и искат да добавят повече добро настроение в живота си. Оранжевото спално бельо ще ви напомня за слънчевите летни дни и ще ви развесели.

Синьо спално бельо

Смята се, че дълбокият цвят на нощното небе привлича и хипнотизира със своята красота. Синьото наистина ще ви помогне да се наспите по-добре и освен това е добър нюанс за потискане на апетита. Спалнята обаче трябва да е декорирана в неутрални нюанси /като избор за стените и мебелировката/, за да се избегнете създаването на твърде тъмна атмосфера.

Шарки и апликации

Също така се препоръчва да се обърне внимание на шарките и апликациите, които често украсяват чаршафите. Големите орнаменти обикновено благоприятстват страстта, но възпрепятстват нормалната нощна почивка. За пълна релаксация е по-добре да изберете животински мотиви, природни красоти или геометрични абстрактни форми. Най-сигурният избор ще бъде спално бельо в нежни флорални мотиви.

Оцени тази статия
( No ratings yet )
Бележник
Коментари