Как да създадете правилното настроение за себе си когато търсите работа

Други

Намирането на работа е стресова ситуация и трябва да сте подготвени за факта, че търсенията могат да отнемат до няколко месеца (колкото по-висока е позицията, толкова по-дълго е търсенето). Неминуемо е да имате откази. Това е нормално! Много е важно да създавате правилно настроение за себе си когато си търсите работа. Ето няколко важни съвета, които могат да ви бъдат полезни:

  1. Погрижете се за физическото си състояние

Да, важно е. По време на стрес (а намирането на работа само по себе си може да бъде като упорита работа или поредица от изпити), особено важно е да се грижите за себе си, да обръщате внимание на вашето благосъстояние и физическа подготовка. Препоръчва се да спите достатъчно, да се храните добре и да спортувате.

Разбира се, този съвет е важен за всички като цяло, но особено за тези, които преминават през поредица от интервюта. Колкото по-стегнато е тялото ви, толкова по-добре нервната ви система може да се справи със стреса.

  1. Освободете емоциите си

Отхвърляне след отхвърляне е неприятно. Позволете си да изпитате тези негативни емоции. Психолозите предупреждават, че неизразеният гняв и емоция водят до негодувание и депресия или пробиват с агресия.

„Признайте си как се чувствате. Изживейте емоциите си: например, говорете с близки или напишете писмо до приятел. Не е необходимо да го изпращате. Навикът да сдържате емоциите си и да се преструвате, че нищо не се случва, когато в душата ви има буря, само ще увеличи времето на вашите преживявания.“

  1. Отделете емоциите и фактите

Често срещана грешка е да се скараш със себе си „Тъй като не мога да си намеря работа бързо, нещо не е наред с мен, не съм добър, най-лошият съм от всички. Първо, неуспехите в търсенето на работа могат да имат много причини, които нямат нищо общо с истинското ви ниво на професионализъм. На второ място, при такова негативно отношение е невъзможно конструктивно да се анализира ситуацията и да се продължи напред. Вместо самообвинения, по-добре си кажете думи на подкрепа.

Друг прост трик: опитайте да запишете 20 от вашите постижения в живота на хартия. Основното нещо е да преодолеете вътрешната съпротива, причинена от негативното отношение, и да признаете, че имате своите постижения.

Оцени тази статия
( No ratings yet )
Бележник
Коментари