Мама на тийнейджърка избира дрехи

Мода

Що се отнася до света на момичетата и тийнейджърското облекло, родителите на тийнейджърите се нуждаят от много търпение. Тийнейджърите знаят какво искат да носят и когато момичетата достигнат определена възраст, те стават много дискриминационни в избора си на облекло. Придвижването в света на модата за по-малките дами и техните дрехи е възможно, просто изисква поставяне на няколко ограничения и в някои случаи да се разгледа възможността за мода и удобство едновременно.

Можете да разберете вашата малка дама и да и направите изненада.  Особено когато вашето момиче обяви, че мрази всичко в гардероба си. Или тя ясно посочва, че не купувате никакви дрехи за нея без нейното съгласие. Тийнейджърите могат да бъдат придирчиви, що се отнася до модата и дрехите, които носят, а промяната може да се случи за една нощ. Един ден те може да се интересуват по-малко от това, което носят, в следващия момент избират всичко внимателно, чак до чорапите и настояват, че е абсолютно необходимо да имат определени дънки. Понякога тийнейджърите изпитват силно партньорски натиск от родителите си. Те са склонни да се адаптират и да носят определен стил на облекло. Въпросът е как внимателно да ги научите да правят правилния избор (в рамките на техните възможности и бюджет) и да им помогнете да запазят чувство за индивидуалност.

И така много е важно да останете и да се поберете в рамките на семейния бюджет.

За малките дами може да е трудно да разберат, че плащането на 105 лева за чифт дънки е твърде много за семейния бюджет. Тийнейджърите често не искат да чуят, че не могат да имат конкретно яке, защото не се вписва в семейния бюджет .

За вас може да бъде също толкова трудно, че отстоявате позицията си, за да помогнете на детето си да разбере, че има бюджет, който трябва да следва и че отговорността на всеки е да пазарува в рамките на установените граници на семейството.

Преди да пазарувате, седнете с дъщеря си и ясно обяснете колко пари можете да похарчите. Също така направете списък с вашите нужди и приблизителен бюджет за всеки елемент. Това ще даде на детето ви информация за семейния бюджет, как да балансира потребностите и възможностите.

Ако дъщеря ви отчаяно иска чифт обувки или друго облекло, което не отговаря на семейния й бюджет, дайте й възможност да купи артикула със собствени пари. Тя може да печели пари, като помага в къщата, или може да й се дава работа от съседите. Тази практика позволява на детето ви да се научи на отговорност. Това е и чудесен начин детето ви да се научи да отлага нуждите си.

Източник: e-alexandra.com

Оцени тази статия
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Бележник
Коментари