От какъв плат е изработено качественото спално бельо?

Дом и Семейство

Често срещан въпрос на купувачите е именно от каква тъкан е качественото спално бельо? Трудно е да се отговори еднозначно, всички използвани материали имат свои предимства и недостатъци, отличителни черти. Съсредоточете се върху предпочитанията си.

Памукът и каликото се характеризират със здравина и издръжливост. Памукът осигурява отличен обмен на влага и въздух, много приятен на допир. Белият калико се усеща малко по-груб, но е ценен заради ниската си цена и лекота на поддръжка.

Ако не можете да решите как да изберете висококачествено спално бельо за подарък, вземете жакард или коприна. Тези тъкани изглеждат много богати, като същевременно запазват богатството на модела добре, те са много приятни на допир. Не бързайте да изхвърляте опаковката – не забравяйте да проучите препоръките за грижа, тъй като жакардовите и копринени продукти изискват допълнително внимание и изпълнение на някои правила. Моля, имайте предвид, че освен естествена коприна има и изкуствена. Визуално и на допир тъканите са много сходни, но изкуствените влакна са по-малко дишащи.

Друг елитен материал е атласът. Външно той е много подобен на коприната, на допир е по-плътен, но по-малко взискателен в грижите. Внимавайте от къде ще закупите качествено спално бельо. Тъй като атласът може да бъде с различен състав, съответно неговите характеристики ще се различават. Изберете специализирани магазини, които продават сертифицирани продукти, а не реплики.
Сатенът е материал на основата на памучни влакна с двойно тъкане. Има повишена издръжливост, гладка на допир, понася честото пране, като същевременно поддържа представителен външен вид.

Бамбукът се появи сравнително наскоро, но вече успя да спечели своите почитатели. Такова спално бельо от бамбук е идеално за тези, които са склонни към алергични реакции и имат проблеми с дишането. Сред характеристиките на бамбуковите влакна са естествените антибактериални свойства, както и отличната циркулация на въздуха. Материята е мека. Подходящ е и за най-малките.

Полиестерните влакна са здрави и устойчиви на топлина. Подобна тъкан е изключително лесна за поддържане и е евтина.

Спалното бельо е популярно от незапомнени времена. Подобно на бамбука, той има естествени антибактериални свойства и отлична терморегулация. В горещо време ще се разхладите приятно. Тъканта може да се усеща по-груба на допир, но ще омекне след първите изпирания. В допълнение, тази функция осигурява микромасаж на кожата с подмладяващ ефект.
Изборът е ваш!

Оцени тази статия
( No ratings yet )
Бележник
Коментари