ПОЛЗИ ОТ СВИРЕНЕТО НА КИТАРА

Съвети

Подобрете фокуса и паметта си, като се научите да четете акорди

Изследване в университета в Цюрих стига до заключението, че зоните на мозъка, отговорни за паметта, се стимулират при свирене на китара. Това засяга както когнитивната, така и мускулната памет. Децата с ADHD понякога се съветват да вземат инструмент, който ще им помогне да насочат енергията си към нещо креативно и позитивно. Подобреното шофиране и дисциплина ще ви помогнат да се съсредоточите върху това ново умение и да подобрите концентрацията. Това хоби помага за подобряване на паметта .

 

Подобрете уменията си за координацията на ръцете си, уменията за четене и слуха.

 

По време на упражненията китаристите не само развиват своите музикални умения – те също стават добри мултитаскъри. Можете да направите едновременно следното:

 

  • Четете раздели и партитури на китара.
  • Свирите акордите правилно.
  • Съсредоточавате се върху прецизното възпроизвеждане на нотите.
  • Прочитате напред, за да отбележите предстоящите бележки.
  • Слушайте нотите, които се изпълняват.
  • Запазвате темпото.

 

Ако се опитате да добавите и вокали, тогава имате допълнително предизвикателство! Може да звучи сложно за начинаещ, но човешкият мозък в крайна сметка ще се преработи към по-добро и ще се адаптира към многозадачност. След като го решите, можете да се възползвате от това ценно умение извън вашата китарна практика.

 

Изградете увереността си и постигнете чувство за постижение чрез постигане на нови цели, като учене на песен .

 

Овладяването на акорди, усъвършенстването на песни и разтърсващите сложни китарни сола са едни от най-големите предизвикателства, пред които е изправен всеки китарист. Усещането за постигнато постижение е наистина уникално. Успехи като този ни учат, че има нещо повече от финансови награди.

Наличието на китара като хоби може да ни даде усещане за постижение, което може би е било там преди и се е загубило някъде или все още не е напълно проучено.

Докато постигате нови цели, за да развиете своите китарни умения, ще придобиете голяма увереност във вашата творческа страна.

Оцени тази статия
( No ratings yet )
Бележник
Коментари