С какво да комбинирате спално бельо и как да го направите правилно

Дом и Семейство

Различни комплекти спално бельо могат да се комбинират помежду си, както и с покривало или завеси. Споделяме информация за всички нюанси на избора.

Как да комбинирате различни комплекти спално бельо

Спалнята не е място за ярки цветови комбинации, оставете интериора на хола за това. За комфортна почивка и сън заложете на меките цветове и плавните преходи. Ако искате контраст, изберете единия ярък цвят, а другия прашен, неутрален цвят. Например червеното и бежовото вървят добре. Поради мекотата на бежовото, червеното не изглежда толкова агресивно и закачливо. Бежовият нюанс го омекотява. Но въпреки това такова бельо изглежда достатъчно ярко. В същото време, ако изберете бяло като спътник на червеното, контрастът ще стане твърде силен и такова спално бельо може да причини визуална умора и да претовари интериора на спалнята.

Комбинирайки щампи един с друг, можете да следвате два принципа. Първият е комбинация от различни щампи в един и същ стил. Няколко от тях е напълно възможно да се комбинират в рамките на един комплект в стила на страната. Вторият начин е по-лесен – да комбинирате принтирано бельо с обикновени цветове. Ако можете да се похвалите с добър интериорен вкус, опитайте рискования начин – комбинирайте различни щампи, които се съчетават добре.

Как да съчетаете комплект спално бельо и покривало за легло

Някои производители на спално бельо улесняват потребителите и правят комплекти спално бельо със съответстващо покривало по стил и цвят. Това спестява време и усилия, защото не е нужно да търсите в магазина идеалното бельо и еднакво страхотно покривало.

Решили ли сте да вземете покривката и спалното бельо отделно? Обърнете максимално внимание на покривката за легло – именно тя увенчава пердетата на леглото ви и именно тя трябва идеално да се впише в интериора. Но ако оправите леглото, като оставите възглавници върху покривката и ги допълвате с декоративни, трябва да се погрижите за комбинирането. Всъщност това е приблизително същото, както при комбинирането на различни комплекти бельо. Но не прекалявайте с цвета, въпреки това трябва да спите върху спално бельо цяла нощ и ще свалите завивката.

Източник: domo-tex.com

Оцени тази статия
( No ratings yet )
Бележник
Коментари