Вентилатори онлайн

Вентилатори от Shop-Online.bg Здраве и Красота

Преди да бъдат измислени климатиците, единственото спасение от горещината (където нямаше възможност да се потопите или дори да се полива с вода) беше „изтласкването на въздуха“ – с вентилация и след това чрез механично устройство – вентилатор. Дори и сега такива „механични вентилатори“ не губят своята значимост: те са много по-прости и по-достъпни от климатиците, освен това в по-голямата си част те могат лесно да се прехвърлят от едно място на друго.

Преди да изберете вентилатор, първата стъпка е да решите къде искате да го инсталирате. Имайте предвид, че сега не говорим за вентилатори за отработените газове – това е отделна категория оборудване. Сред класическите устройства има такива опции за инсталиране.

– Работен плот. Тази опция е полезна за тези, които се нуждаят от малък, компактен вентилатор за един човек. Настолните модели не са много мощни, но когато се използват по предназначение, това не е недостатък. Някои имат клипс, който ви позволява да прикрепите устройството към ръба на рафт или друго подобно място.

– На открито. Един от най-популярните видове вентилатори – по-специално, защото ви позволява лесно да циркулирате въздух в обикновена всекидневна или офис, а при необходимост устройството може лесно да бъде преместено в друга стая.

Освен това има и вентилатори за стена и таван, но те не са толкова широко разпространени поради сложността на монтажа и невъзможността им да се движат бързо.

Класическият дизайн на вентилатора, аксиален (под формата на характерно витло с лопатки), е широко използван и до днес поради своята простота и надеждност. Освен него обаче има и по-усъвършенствани опции – радиални и без роторни модели. Първият тип е способен да осигури по-широк, по-точно „висок“ въздушен поток (обикновено радиалните вентилатори са разширени по височина), а вторият се счита за най-безопасен: всички движещи се части са скрити дълбоко в защитен корпус, което го прави възможно е да се използват такива устройства дори в стаи с малки деца.

Повечето съвременни вентилатори имат контрол на скоростта, той може да бъде стъпаловидно или безстепенно. В допълнение, основните функции могат да включват въртяща се система, таймер за заспиване и дори дистанционно управление. Също така отбелязваме, че в допълнение към създаването на въздушен поток, съвременните вентилатори могат да изпълняват и други функции – има устройства, оборудвани с вградени овлажнители и / или йонизатори.

Ако сте готови да закупите нов вентилатор, то горещо Ви препоръчваме да разгледате тези предложения.

Оцени тази статия
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Бележник
Коментари