Винтидж баня

Обзавеждане

Баня, декорирана във винтидж стил, е предложение за интериорен дизайн, което е много популярно от няколко сезона. Пълна със стил и елегантност, тя привлича вниманието. Ето няколко съвета как да подредите банята си във винтидж стил.

Какво си струва да запомните?

Винтидж баня съчетава различни минали стилове. Мебелите за баня в този стил са идеални както за елегантни, така и за по-малко задължителни версии.

Цвят

Във винтидж баня най-често се използват светли цветове. Основата в такава стая обикновено е бяла. Много често тези бани са изцяло бели. Ако обаче предпочитате по-топли аранжировки, въведете нежни, пастелни елементи като розово, тюркоазено и синьо. Уютна атмосфера се гарантира и от светли или землисти кафяви и зелени акценти. Абсолютна класика е комбинацията от два контрастни цвята – бял и черен. Това е вечна комбинация, която дава големи възможности при подреждането на интериора.

Винтидж подови настилки за баня

Можем да избираме от:

  • Кариран под – изключително елегантен и вечен. Това ще добави стил към цялата аранжировка,
  • Мозайка – интересна алтернатива на обикновените плочки,
  • Дърво – светло или тъмно ще направи интериора топъл. Ако обаче се притеснявате дали дървесината може да се справи с влагата, изберете подобни на дърво плочки, които идеално имитират естествен материал.

Самостоятелна вана

Тя е елемент, който не бива да липсва в една истинска баня. Дизайнерите, подреждащи баня в стил винтидж, особено охотно избират бели или черни самостоятелни вани с декоративни сребърни, златни или бели лъвски крака.

 

 

Аксесоари

В една истинска винтидж баня не може да липсват аксесоари. Поставянето на декорации в банята ще помогне да се даде на стаята уникална атмосфера. Струва си да добавите няколко антични дрънкулки (това може да бъде часовник, декоративна лампа или полилей, декоративни контейнери, картини и огледала в рамки). Тъканите играят много важна роля в ретро интериора. Тук отлично работят тежки кадифени завеси и шарени тъкани. Също така, не забравяйте килимите на пода!

Оцени тази статия
( No ratings yet )
Бележник
Коментари