Водопроводчик. Качества и отговорности.

ВиК услуги

В тази статия ще говорим  за длъжността и качествата на един водопроводчик, основни дейности , отговорсти, които включваха инсталиране, ремонт, подръжка на водопроводната система в една сграда , спазвайки всички строителни норми , осигурявайки по този начин съответно нашия комфорт , помагайки ни да избегнем честото ползване на техници за отпушване на нашия канал.

– Трябва да бъде приложен работен график, което включва съставяне на бюджети, изготвяне поръчки за доставки, водене ежедневни отчети, график в сътрудничество с работници от други отдели.

– Изпълнява и други задължения в тази насока, за което се изисква много знания, умения , способности, нагласа за работа, която понякога изисква много търпение, коства много нерви .

Изискват се много знания умения , опит в следните области : разпределяне водата и изхвърляне отпадъчните води в жилищните търговски и промишлени сгради. За да не се осигури комфорта на хората в съответната сграда и да не се налага често отпушване на канала. Познаване на строителните норми, законови, подзаконови актове, политики и процедури за инсталиране и поддръжка. Титулярът трябва да притежава следните умения :

– Способност за работа с други хора

– Тийм билдинг умения

– Аналитични умения за решаване на проблеми

– Умения за вземане на решения

– Умения за слушане, комуникативност

– Умения за работа на компютър познаване на съответната програма

– Умения за управление на стреса

Лични умения на титуляра

– Титулярът трябва да поддържа строга конфиденциалност при изпълнение на задълженията на Водопроводчика. Да бъде честен и надежден, да се отнася с уважение, да бъде гъвкав, културно възпитание.

Един водопроводчик трябва да има сертификат признат и акредитиран от съответната институция, които гарантират качеството му на работа. В този случай не ни се налага да прибягваме до често отпушване на канал.

 

Условия на труд

Външни условия , които могат да бъдат проблем са честотата и продължителността на труд. Екологични условия.

Вътрешни условия на труд са свързани с работата на водопроводчика, заеманите позиции, които могат да причинят физически дискомфорт и напрежение. Работата е свързана с повдигане , коригиране на тежки предмети, честа смяна на температуратурата при смяна на работното помещение неприятни мирзми при отпушване на тоалетни. Трябва да се поддържат процедурите за безопасност за да се избегнат наранявания.

Надяваме се сме Ви били полезне при избора на вашата професия. Професия водопроводчик е една наистина отговорна професия при която трябва да сте много внимателни, търпеливи, осигуряващи комфорта на хората в съответната сграда , без да им се налага често да прибягват до вашите услуги повторно за отпушване на канала си. Можете само да се гордеете със себе си.

Оцени тази статия
( 3 assessment, average 5 from 5 )
Бележник
Коментари