Голяма баня – как да я подредим? Научете най-важните правила за подреждане

 

   Според много дизайнери, функционалната баня трябва да бъде около 7, и за предпочитане 9, m2. В такова пространство можете да поставите всичко необходимо – и дори повече, защото вместо една мивка ще инсталирате две и пералня до ваната. Ами ако можете да си позволите лукса на по-голяма площ; вече не 9 м2 … а 12 или 15? Това е пространство за истинска баня и макар да изглежда, че можете да развихрите въображението си, истината е друга – подреждането на такова пространство не е парче торта. Какво си струва да запомните?

Важен е дизайнът на голямата баня

Голяма площ изисква размисъл. Въпреки че площ, надвишаваща средно 7 м2, може да побере практически всичко, в този случай е лесно да се почувствате претоварени, организационна бъркотия и липса на вътрешна дисциплина, защото „ако има място“, защо да не сложите допълнителен шкаф, биде или удобен шезлонг в този случай почивка след къпане. Така се ражда хаосът.

Страхът от затрупване на стаята може също да доведе до създаване на студена, празна аранжировка, в която ще бъде трудно да се отпуснете. Такива произволни подредби няма да бъдат функционални, така че преди да започнете каквато и да е работа, най-добре е да помислите внимателно за вътрешното оформление и да вземете предвид подходящите разстояния.

Голяма баня и цветови възможности

Голямата баня, или по-точно просторната баня, служи като домашен спа център, което от своя страна налага определена цветова схема. Поради релаксиращата атмосфера на интериора, дизайнерите препоръчват използването на топли и успокояващи нюанси, които предизвикват асоциации с релаксация.

Успокояващите цветове – бежови, млечни кремове, кафяви, дървени и приглушени сиви – ще внесат уютна атмосфера в интериора и допълнително ще подобрят впечатлението за простор. Добре е да ги използвате като основа, на която ще изпъкнат по-силен дизайн и цветни акценти. Те могат да бъдат повърхности в черно, бутилка зелено, тъмносиньо или радостно жълто и лилаво. Дърво, графитни детайли и тъмни кранове за баня също ще работят в тази роля.

Източник:vsichko-za-baniata.com

Оцени тази статия
( No ratings yet )
Бележник
Коментари