Грешки, които не бива да допускате, при ремонт на спалня

Дом и Семейство

След като започнете да променяте интериора в спалнята, трябва да се ръководите преди всичко от комфорта. В крайна сметка, тук всичко трябва да съответства за добра почивка. Помислете за най-често срещаните грешки, които могат да доведат до обратен и напълно нежелан ефект.

 

Липса на достатъчно уединение:

Често усещането за уединение се постига не толкова чрез визуални техники, колкото чрез допълнителна шумоизолация. Ето защо е важно да помислите за допълнителна защита срещу външен шум дори на етапа на ремонтни работи.

 

Има твърде много светлина:

Препоръчително е да изберете завеси за спалнята от плътни тъкани, които могат да предотвратят навлизането на ярка слънчева светлина. Подходящи са и различни ролети или щори. Изкуствената светлина трябва да е мека и разсеяна.

 

Прекалена яркост и цветове:

Наличието на твърде ярки нюанси може да донесе напълно противоположно настроение, каквото не е необходимо в спалнята. Нека смелата цветова схема присъства в другите стаи. За спалнята са подходящи по-малко наситени нюанси, допринасящи за спокойствие и релакс.

 

Недостатъчно осветление:

Твърде тъмната стая също не е най-доброто решение. Затова добавете подова лампа или лампа на нощното шкафче, която е подходяща по стил към декора.

 

Липса на достатъчно място за съхранение:

Ако нямате отделна съблекалня или гардеробна, тогава ще трябва да помислите как да съхранявате нещата в спалнята. Освен това, дори леката бъркотия може да изнерви. За малки стаи е по-добре да използвате скринове, отколкото обемисти шкафове. Възползвайте се от вариантите на скритите методи за съхранение.

Студен под:

Съгласете се, независимо от сезона, не искате да стъпвате на студения под сутрин. Ето защо няма да е излишно да се погрижите за системата за подово отопление или да поставите мек килим.

 

Неправилно поставяне и положение на леглото:

Много често леглото е поставено така, че стаята да изглежда по-малка, така че винаги трябва да се съобразявате с размерите на мебелите и размера на стаята, за да избегнете подобно визуално смаляване. Затова поставете леглото в средата на голямата стена, важно е да имате достъп от двете страни на леглото. Освен това ще бъде по-лесно и много по-удобно да смените спалното бельо.

 

Източник: remontira.bg

Оцени тази статия
( No ratings yet )
Бележник
Коментари