Интериорен дизайн София

Строителни услуги

Столицата ни отдавна с право се нарича люлка на всичко иновативно в областта на архитектурата и дизайна в България. Нищо чудно, че тук работят талантливи художници, скулптори и, разбира се, интериорни дизайнери. Но, за съжаление, това изобщо не означава, че можете да изберете всеки специалист и да получите желания резултат. Въпреки това, след като прочетете нашата статия, определено ще знаете какво да търсите при избора на специалисти. Е, сега искаме да ви попитаме, интересувате ли се от това какъв интериорен дизайн предлага София днес? Със сигурност да. Тогава е време да преминем към разговор по тази тема.

Какво е това, модерен дизайн на жилищни интериори

 

Като начало искам да се представим.  Нашето студио за дизайн и ремонт работи в София повече от 12 години. И през това време специалистите на компанията са реализирали огромен брой проекти. Освен това резултатът, тоест дизайнът и ремонтът на апартамента, винаги надхвърля и най-смелите очаквания на клиентите. Това не е изненадващо, защото за няколко години сформирахме екип от висококвалифицирани специалисти. И днес можем уверено да кажем, че при нас работят най-добрите интериорни дизайнери и високоспециализирани майстори в София. И така, съвременните ремонти, какво трябва да знаете за тях.

Признаци на модерни ремонти

 

Независимо от избрания стил и ние ще се върнем към този въпрос, модерните ремонти на апартаменти отговарят на следните критерии:

 • Ясна геометрия на формите навсякъде. Преобладават правите линии и фуги, като се набляга на прецизни повърхности, ъгли и качество.
 • Обмислено зониране на пространството. Трябва да се създадат комфортни условия за всеки член на семейството. Помислете за любимите си дейности, интереси и ежедневие.
 • Отлична шумоизолация на стаите. Помага да се отпуснете напълно, например, когато някой зад стената слуша силно музика.
 • Вместо тапети за стая от същия цвят, декорацията на стените се извършва, когато се използват няколко материала. Включително, например, за акцентна стена – стенен панел.
 • Прозорците не са затрупани с масивни завеси с ламбрекени. Включително защото един от основните признаци на модерния ремонт е максималната естествена светлина в стаята.
 • Цветовата палитра е предимно светла, цветовете са прашни, много бяло често се използва за интериорна декорация.
 • Възможно е и дори е необходимо да се комбинират топли и студени нюанси, което не беше позволено преди при разработването на дизайн.
 • Много свободно пространство, няма мебели или декор на всеки квадратен метър
 • Вместо свободно стоящи шкафове има системи за съхранение, а повечето мебели са вградени в ниши.
 • Всички мебели са функционални и удобни, просто няма красиви и безполезни предмети.
 • Изтънчено осветление вместо традиционен полилей на тавана. Тъй като апартаментът има различни функционални зони, всяка от тях изисква свое специфично осветление. Това може да бъде подова лампа, аплик, подова лампа, осветление на перваза, светлина в ниша и т.н.

 

Какъв интериорен дизайн да поръчате в София – ТОП 3

 

Говорихме за съвременните тенденции. Сега е време да разгледаме как се прилагат. И така, какви интериорни стилове са популярни днес и защо.

Дизайн в стила на минимализма

 

Грешка е да се смята, че не е функционален, напротив. Всички налични мебели в апартамента, а те винаги са минимум, са ергономични и многофункционални. Въпреки че, хвърляйки поглед на стаята, може да изглежда, че тя е сякаш аскетична. Но не, това е подвеждащо впечатление. И, между другото, сред присъщите му характеристики си струва да се подчертае известен перфекционизъм в дизайна на пространството. Тоест всичко трябва да бъде обмислено и съчетано безупречно. Няма имитация на материали, само естествени текстури. Цветовете обикновено се използват дискретни. Но този момент е чисто индивидуален и се договаря с дизайнера на етапа на разработване на проекта.

Където най-често поръчват дизайн и ремонт в стила на минимализма

Сред клиентите и любителите на стила си струва да се подчертаят собствениците на апартаменти от първокласен клас в нови сгради в София. Като правило това са апартаменти с панорамни прозорци с голяма площ.

Дизайн в стил лофт

 

Веднага трябва да се отбележи, че стилът Loft е много коварен. Първо, се промени през годините. Тоест това, което се смяташе за модерно преди 3 години, днес изглежда нелепо. Второ, има няколко разновидности на стил, които са много различни един от друг. Няма да навлизаме в нюансите, ще отбележим основното. Към днешна дата най-подходящите опции за декориране на стая в този стил са нейната комбинация с други. Например, Loft и скандинавски стил. Основното нещо е да не станете жертва на неопитен дизайнер, който ще създаде нелепа имитация за вас. Тоест, когато внезапно, без видима причина, в нова сграда се образува „тухлена стена“ от монолит.

Кой предпочита дизайн в стил лофт

Много клиенти, които искат да поръчат ремонт на стар апартамент, обмислят този конкретен стил. И между другото, сред собствениците на търговски недвижими имоти (арт пространства, ресторанти) също има много почитатели на посоката Loft.

Дизайн в скандинавски стил

 

Сега нека кажем няколко думи за третия поред, но не и най-популярния стил. Скандинавският дизайн на апартамент е подходящ за недвижими имоти от всякакъв размер. Можете да създавате дизайнерски проекти за двустайни апартаменти или малки студиа и навсякъде ще ви бъде много полезно. Тъй като е доста евтин, поне в сравнение с класическата посока, Art Deco и Hi-Tech, скандинавският интериор отговаря на всички признаци на модерен ремонт. Той е функционален, проектиран да осигурява комфорт и ви позволява правилно да зонирате пространството. Освен горното, може умело да се съчетава и с други. Например, добавете елементи от ретро стил, като инсталирате реставриран скрин в коридора. Но дизайнерът се занимава с такива тънкости. И от неговия професионализъм зависи дали интериорът ще изглежда ултрамодерен или изключително нелеп.

Който подхожда на скандинавския стил

Той е от значение за по-голямата част от собствениците на имоти, поради своята гъвкавост. Независимо дали ще ремонтирате стари основи или ще направите основен ремонт апартамент в нова сграда, консултирайте се със специалист на „Ем Строй Ремонти” кой стил е по-близък до вас.

Какви са услугите на интериорните дизайнери

 

Липсата на подходящ опит на дизайнера води до много негативни последици за вас. Така че, избирайки специалист и фокусирайки се само върху цената на неговите услуги, вие поемате голям риск. Ето няколко съвета за това, за да не се окажете в неприятна ситуация:

 • Изберете фирми, които предлагат проектиране и ремонт до ключ. В този случай не рискувате да получите нереализуем проект или дизайнерски проект,изтълкуван погрешно от майсторите  .
 • Проучете  портфолиотона компанията, като се уверите, че всички представени в него произведения са пряко свързани с нея. Просто има предприемчиви майстори, които са домакини на чужди ремонти. Бъди внимателен.
 • Прочетете  отзиви за компанията. А още по-добре ще е, ако се поинтересувате от историята и. Тоест ще разберете от колко време е създадена, сменяла ли се е директорката и има ли съдебно минало.
 • Уверете се, че специалистите, които ще извършват ремонта, са компетентни. В „Ем Строй Ремонти” това са тясно специализирани майстори, с които можете да се запознаете задочно .
 • Не рискувайте да си сътрудничите с тези, които искат аванс за работа или не изготвят подробна оценка на работата.

И накрая, отбелязваме, че безрисковото сътрудничество е възможно само ако сключите Споразумение с компанията-изпълнител. Освен това е важно то да отразява интересите и на двете страни, а цената на ремонта да е фиксирана.

Освен това, ние се радваме да организираме обиколка до нашето съществуващо съоръжение за вас. Така още веднъж се убеждавате в нашия отговорен подход към проблема. Обадете се на  0896221099 . Ще ви разкажем повече за сътрудничеството и с какво е актуален днес интериорния дизайн (София).

 

Оцени тази статия
( No ratings yet )
Бележник
Коментари