Как да инсталирате душ кабината в новата си баня?

Дом и Семейство

Една от тайните за направата на полезна и стилна декорация за баня определено са душ кабините! Ако планирате да смените душ кабината във вашата баня или ако планирате да добавите душ кабина към вашата баня, трябва да разгледате внимателно този процес. Нашата статия „Коя е най-полезната душ кабина за вас: неща, които трябва да имате предвид при избора на душ кабина“ е готова да ви помогне да изберете правилния продукт!

Разбира се, всичко не свършва с избора на правилния продукт. Задължително е да сглобите правилно закупения продукт! „Как да инсталирам душ кабина?“ Ако се чудите, първо трябва да знаете, че тази работа изисква известен професионализъм и много грижи. За техниките и приложенията за сглобяване на душ кабини, първо категоризирането на тази работа според етапите и моделите на душ кабини прави работата много практична. По този начин можете да намерите отговора на въпроса как да направите инсталационната схема на душ кабината и да завършите целия процес.

„Купих готова душ кабина, как да я монтирам?“ обичайни въпроси от домашни майстори, които се чудят, или „Как да инсталираме правилно душ кабината?“ Ако сте един от осъзнатите хора, които знаят, че заданието не е леко.

Монтажът на душ кабината основно можем да изброим, както следва:

 • При монтажа на душ кабината, на първо място, трябва да монтирате стенните стълбове на ваната или душ тавата с помощта на водно ниво.
 • Трябва да получите помощ от дюбели при операции за завинтване.
 • Трябва да проверите ваната и душ тавата с кантар. Не трябва да забравяте, че евентуални дефекти или неправилни измервания на стенните стълбове ще доведат до изтичане на вода от душ кабината и вратите няма да бъдат напълно затворени.
 • Трябва да прикрепите релсите към един от фиксираните панели отгоре и отдолу.
 • След като прикрепите релсите към панела, трябва да поставите магнитите на вратите един срещу друг.
 • След тези стъпки трябва да поставите колелата вътре в релсите.
 • Трябва да прикрепите шкафа към предварително сглобените стенни стълбове. Преди да завинтите, трябва да го проверите с везна, за да видите дали е гладка.
 • Ако има дефект в баланса на стената, трябва да направите необходимите корекции от фиксирания панел и стенните стойки.
 • Ако ъгълът на стената спрямо земята е по-голям от 90 градуса, трябва да монтирате щифта за стена, както е прехвърлен. Трябва да прикрепите фиксирания панел към стойката на стената, така че да е плосък.
 • Трябва да направите завинтването отвътре в процеса на сглобяване на душ кабината. Най-здравословно ще бъде да използвате оригиналните винтове на закупения от вас продукт.
 • Трябва да извършите силиконовите работи за частите между стената и ваната, след като приключите всички работи по монтажа на душ кабината.

Силиконът, който ще се използва при монтажа на душ кабината, трябва да има свойството да е водоустойчив. При монтажа на душ кабината трябва идеално да силиконирате ъглите. Трябва да фиксирате долните крака на ваната на душ кабината. Трябва да изравните душ кабината. Ако монтирате ъглова душ кабина, трябва да поставите шкафа точно между двете стени. Трябва да се уверите, че сте позиционирали правилно прозорците на душ кабината и че прозорците не срещат никакви препятствия по време на отваряне-затваряне.

Източник: bfes.bg

Оцени тази статия
( No ratings yet )
Бележник
Коментари