Как да премахнете кухненски шкафове, закрепени с винтове

Обзавеждане

Намерете винтовете, закрепващи задната част на шкафа към стената. Започнете, като премахнете винтовете, които са най-близо до дъното, и продължете нагоре. Бъдете готови да повдигнете шкафа от стената, докато премахвате последните винтове в горната част. Внимателно извадете всеки шкаф от стената един по един.

Как да премахнете залепени кухненски шкафове

Ще трябва да използвате своя чук и лост, когато премахвате залепени кухненски шкафове, държани заедно с пирони. Започнете с шкаф, който има отворено пространство в края, вместо такъв, който е изравнен със стената или близо до нея. Използвайте чука си, за да забие лост между стената на шкафа и стената. Използвайте парче шперплат между лоста и стената, за да предотвратите повреда на стената по време на изваждане.

Повторете този процес в горната, долната и предната част на шкафа, ако е необходимо, за да го отделите от стената. Внимателно отстранете този, който е достатъчно разхлабен.

Как да премахнете долните кухненски шкафове

Премахването на шкафа е малко по-различно при долните модули. Не е нужно да се притеснявате толкова много, че ще ги изпуснете, така че можете да премахнете долните кухненски шкафове, без да повредите тях или стената си, стига да сте в крачка. Но не можете да направите нищо, докато плотът не се махне.

Плотовете могат да станат тежки в зависимост от материала, така че помислете даработите с помощник. Ако сменяте дървени или ламинирани плотове и не запазвате шкафовете си, можете да използвате вашия бутален трион, за да нарежете плота на секции, които са по-лесни за управление.

  1. Отстранете плота от долните шкафове

Ако вашият плот има гръб, ще трябва да го премахнете, преди да свалите плота. Изрежете перлата от силиконово лепило по горния и страничния ръб на задната част с вашия макетен нож. Поставете стъргалка за боя между задната част и стената, като я почукате с чука. Това разхлабва лепилото, което държи задната част на стената. Започнете от единия край и продължете надолу по задната част, докато се отдели от стената.

По-големи секции от плота могат да се закрепят на място със силиконово лепило в допълнение към винтове. Както направихте за задната част, използвайте чук, за да заклините скрепера за боя между дъното на плота и горната част на шкафа. Ще трябва само да го заклините на около един инч, за да счупите уплътнението.

Използвайте лост, за да повдигнете леко плота от шкафовете. Накарайте вашия помощник да повдигне плота, докато вие натискате, за да улесните процеса. Повдигнете плота от долните шкафове и го извадете от работната зона.

Професионален съвет : Някои плотове, като гранит, се нуждаят от лепило или епоксид, за да ги задържат на място. Премахването на тези типове плотове е по-трудно и вероятно не можете да го направите, без да повредите шкафовете.

 

  1. Разделете първите два шкафа един от друг

За да избегнете повреда на стената си, започнете с шкаф, който има отворено пространство, вместо такъв, който е изравнен със стената. Използвайте вашата бормашина или отвертка, за да премахнете винтовете, които държат първите два шкафа заедно.

  1. Отстранете кухненските шкафове един по един.

Започвайки с първия шкаф, който отделихте, намерете и отстранете всички винтове, които го закрепват към стената. Не работете напред и започнете да премахвате анкерните винтове за другите шкафове. Това ще им позволи да се движат свободно и могат да повредят стената, докато премахвате другите шкафове.

Внимателно издърпайте първия шкаф, докато се освободи. Извадете го напълно и го поставете настрани. Продължете тези стъпки, докато не премахнете долните кухненски шкафове. Обърнете внимание, че крайният шкаф може да има винтове, закрепващи го към задната и страничната стена.

  1. Премахнете всички ъглови шкафове

Имате ли монтиран единичен шкаф между стена и уред, като вашия хладилник? Може да изглежда като тясно място, но премахването на ъглов шкаф не е трудно, стига да сте внимателни. Отстранете четирите винта, придържащи плота към шкафа. По-малките участъци от плота обикновено нямат лепило отдолу, така че този трябва да бъде по-лесен за повдигане.

Отстранете винтовете, закрепващи шкафа към задната и страничните стени. Направете го като истински хамали. Ако страната срещу стената е била запечатана с боя, ще трябва да нарежете това уплътнение с вашия макетен нож. Внимателно разхлабете шкафа, за да се освободи. Внимавайте да не надраскате стената или уреда, докато изваждате шкафа.

Оцени тази статия
( No ratings yet )
Бележник
Коментари