Как да ремонтираме казанче, вградено в стената

ВиК услуги

Поддръжка и ремонт на тоалетна инсталация

Най-често се използват съвременни инсталационни системи на компания Grohe. Това са качествени фитинги, които са идеални за повечето видове тоалетни. Рядко се поврежда, а ако се случи, ремонтът на инсталацията на Grohe е лесен за извършване, без да се счупи покритието на стената. Вътрешната система на резервоара е доста подходяща за смяна и настройка. Става въпрос за отстраняване на неизправности, които ще бъдат обсъдени в статията.

Характеристики на ремонта на вградените казанчета на тоалетни чинии
Вграденото казанче на окачена тоалетна има несъмнени предимства пред стандартните казанчета:

това са висококачествени механизми за промиване, голям избор от бутони и възможност за инсталиране в баня с всеки интериор. Основното предимство е, че може да се скрие. Но без значение колко висококачествено е оборудването, то има тенденция да се проваля. Какво допринася за това и как да поправите вграденото казанче на тоалетната ще бъде обсъдено по-долу. Така че видовете повреди могат да бъдат много различни. Нека се спрем само на най-често срещаните:

Резервоарът изтича (причината най-често е в долния клапан); Резервоарът не се пълни (причината е запушен филтър или маркуч за подаване на вода);

Непрекъснато пълнене на резервоара (причината е повреда на уплътнението или неправилната му инсталация);

Неизправности на дренажния механизъм (причината е грешен избор на дезинфектант) Лесно е да се отстранят всички тези и други възможни неизправности през отвора на бутона за източване. Тоест, не е нужно да демонтирате преградата или да чупете плочките. Специалистът извършва прост ремонт на монтажа на окачена тоалетна през ревизионния прозорец, тъй като всички части на системата могат лесно да се свалят и демонтират.

Как сами да ремонтирате инсталационната система

Както бе споменато по-горе, само занаятчии ще извършват висококачествени ремонти. Но можете да се заемете и сами, като предварително сте проучили ремонта на резервоара с инсталирането на видеото, което можете да видите по-долу. Той ясно и просто казва как да демонтирате оборудването, как да премахнете бутона за инсталиране и да промиете клапана за пълнене на Grohe.

Процедура за демонтиране на инсталационната система Grohe:

 

Първа стъпка: отстранете плочата за измиване. За да направите това, трябва да го натиснете отдолу и по този начин внимателно да го извадите от кордона и едва след това да го извадите от стената.

 

Стъпка втора: премахнете рамката. Първо се развиват винтовете, които го фиксират отстрани, след това се отстраняват ключалките на тласкача и рамката се отстранява.

Стъпка трета: отстранете преградата. Необходимо е да натиснете върху специалните ключалки и да го премахнете.

Стъпка четвърта: спрете водата. Без това ремонтът на казанчето на инсталацията на Grohe ще се превърне в наводнение.

Стъпка пета: демонтирайте клапана за пълнене и извадете модула на кобилното рамо.

Стъпка шеста: свалете фиксатора на дренажния клапан.

Стъпка седма: демонтирайте изпускателния клапан, който се намира вътре в резервоара. Това е всичко, демонтажът е завършен и могат да се извършват ремонтни дейности.

Съответно монтажът на инсталацията след всички необходими реконструкции се извършва в обратен ред.

 

Как да промиете инсталационния входящ клапан

 

След като инсталирате инсталационната система, след известно време можете да забележите, че водата прелива през клапана и влиза в резервоара. Това е сигнал, че поради вредни примеси във водата входящият клапан на системата е запушен. Няма нужда да изпадате в паника, тъй като всичко това е лесно да поправите сами, като гледате кратко видео по темата. Първо, свалете самия клапан. По принцип няма нужда да го премахвате напълно. Достатъчно е да развиете капака и да премахнете гуменото уплътнение. Така че ще трябва да се изплакне обилно под силна струя вода. За надеждност измиваме и капака на клапана. Сега събираме всичко в обратен ред и виждаме, че неизправността е отстранена. По такъв лесен начин можете самостоятелно да ремонтирате инсталацията на окачена тоалетна.

 

Вградено казанче. Видео за монтаж и ремонт

Оцени тази статия
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Бележник
Коментари