Как лесно да си намеря работа?

Практически съвети

Преди няколко години се смятаха за най-неперспективните по отношение на кариерата: наука, комунални услуги, култура, спорт, сигурност. Днес, според експерти, рецесията заплашва банкирането и туризма. Това значително ще увеличи безработицата при жените.

 

Според прогнозите, намаляването на броя на издадените ипотечни кредити може да намали строителството, което ще доведе до увеличаване на безработицата сред мъжете.

 

Мъжката част от населението също няма какво да „хване“ в автомобилната индустрия (в някои заводи вече остава само 1 смяна, а заплатите паднаха с 20%). Персоналът в сферата на продажбите на автомобили ще бъде съкратен, но се очаква известно увеличение на свободните работни места в автосервизния бизнес.

 

Застоят в кетъринг сектора ще изтласка хиляди сервитьори и готвачи на улицата. Безработицата ще нараства сред гримьорите, стилистите, козметиците, работниците в хотелиерството. Сред офис служителите се очаква намаляване на юристи и икономисти поради свръхпроизводство през последните 2-3 години.

 

Всички останали области са относително обещаващи.

Къде бързо да си намеря работа или работа на непълно работно време

Има бързи начини за намиране на работа за студенти и хора без опит. В този раздел сме събрали практически съвети, които ще помогнат на тези, които се нуждаят от бърз доход, но нямат професионални умения, да намерят временна работа.

Студент без опит

В интернет има хиляди оферти за висшисти и студенти. Не трябва да сте особено доволни от броя на офертите: не всички свободни работни места обещават наистина стабилен доход. На студентите обикновено се предлагат нископлатени и трудоемки дейности:

 

  • промотор;
  • куриер;
  • сервитьор;
  • мениджър продажби;
  • аниматор;
  • пазач .

Някои видове работа включват изключително сезонна заетост, която е на разположение на студентите през лятната ваканция. С навлизането на световната мрежа търсенето на работа стана много по-лесно и по-ефективно. Сега за студент без трудов стаж стана по-лесно да намери свободно място.

Малко хора продължават да използват печатни публикации (въпреки че е твърде рано да се оставят съвсем вестници и списания, посветени на свободни работни места): просто отидете на ресурса и се запознайте с офертите, които вече са сортирани в категории и раздели. Можете дори да създадете подробна автобиография и да я публикувате на порталите за търсене на работа, може би работодателите ще изберат вашата кандидатура.

 

Източник: obiavi-za-rabota.com

Оцени тази статия
( No ratings yet )
Бележник
Коментари