Какво да направите ако зимните кожени обувки са тесни?

Мода

Понякога се случва обувките, които купувате, да се окажат малки. Това може да се случи, ако сте поръчали обувки в онлайн магазин, без да ги пробвате, или ако сте ги мерили върху найлонов чорап, а през зимата изведнъж се сещате, че е време да обуете по-топъл чорап. Случва се така, че по време на пробата преди покупката изглежда, че обувките стоят добре, но след това се оказва, че са тесни. Това се усеща особено към края на деня, когато кракът става малко по-голям под тежестта на тялото. Въпреки това, няма значение защо се е случило. Остава въпросът: как да се коригира ситуацията? Основното нещо е да не се паникьосвате! С нашите прости методи можете да разтегнете обувките си и да се насладите на визията си.

Обувките от естествена кожа се разтягат добре поради своята еластичност. Следователно няма да имате проблеми с разтягането му. Има няколко ефективни начина:

Дефилирай. Сложете няколко чифта чорапи върху краката си, направете си труда да обуете обувките си и дефилирайте у дома докато не усетите удобството на обувките си! В крайна сметка ще трябва да дефилирате из къщата в тази форма в продължение на няколко часа. Ако след една процедура обувките не се опънат, повторете на следващия ден. По това време краката ви просто ще си починат от тази екзекуция.

Замразяване. Изсипете водата в плътна найлонова торбичка (за предпочитане две или повече), поставете торбичката с вода в обувките, така че да приеме формата на обувките, и поставете ботушите във фризера за поне 8 часа. Водата ще замръзне и ще се разшири, като по този начин ще разтегне обувките. Преди процедурата е по-добре да намажете обувките с глицерин или крем за обувки, за да омекотите материала и да предотвратите пукнатини. Издърпайте обувките и ги поставете на стайна температура, докато водните торбички се разтопят. Остава само да премахнете торбите и да се уверите, че операцията е успешна! За да затвърдите ефекта, можете временно да напълните обувките си с смачкани вестници.

Подгряване. Ще ни трябват чорапи и сешоар. Обуваме няколко чифта чорапи, обувки, ходим 30-40 минути в тази форма. След това вземаме сешоар и го насочваме към обувките, като обръщаме специално внимание на онези зони, където чувствате особен натиск. Топлината ще разтегне кожата. След процедурата ходете известно време в обувките си, докато изстинат. След това намажете обувките с крем.

Укрепване. Намокрете обувките си обилно със спирт. За да направите това, можете да използвате памучни тампони или бутилка със спрей. Оставете алкохола да попие малко (по-голямата част от него се изпарява) и обуйте обувките си. Разходете се с обувките си за известно време. Със сигурност ще почувствате, че обувките стават по-удобни. След като алкохолът изсъхне напълно, свалете обувките си и намажете с крем. За да консолидирате резултата, можете да напълните продуктите с смачкани вестници.

„Обвивки“. Вземете голямо парче памучен плат и го навлажнете с гореща вода. Увийте кърпата върху обувките си за половин час. След това трябва да премахнете тъканта и да намажете обувките обилно с мазен крем или рициново масло. И най-важното, напълнете плътно ботушите си с вестници и ги оставете в това състояние за един ден.

Ако изведнъж нито един от методите не е работил за вас, което е малко вероятно, можете да се обърнете към обущар. С помощта на специални дървени блокчета ще разтегне обувките ви.

Източник: bulgaria24.tv

Оцени тази статия
( No ratings yet )
Бележник
Коментари