Какво да правим със стари съоръжения за детски площадки

Дом и Семейство

Детските площадки са чудесен начин да накарате децата да са активни и на открито. Пързалки,  люлки са страхотни места, където децата и тяхното въображение да се развихрят. Но какво се случва, когато децата пораснат?

Много хора в крайна сметка се оказват със стари съоръжения за детска площадка, които стоят неизползвани в двора им и ръждясват. Независимо дали рамките са дървени или метални, те се износват с течение на времето и могат да бъдат съсипани.

Тук обсъждаме начини за преустройство или премахване на старо оборудване за детска площадка и ви помагаме.

Преустройство на стара люлка

Люлките са чудесен начин да занимавате децата навън. Но какво се случва с люлките, след като децата ги надраснат?

Повечето рамки са изработени от метал или дърво и показват признаци на стареене, след като са престояли няколко години на открито. Ако сте в настроение за  малко „Направи си сам“ , ето няколко начина да възтановите стара люлка.

Рециклирайте:  Можете да рециклирате старата си люлка, като обновите рамката и окачите сладки бохо люлки. Обвийте рамката с приказни светлини за допълнителна атмосфера.

Създайте къщичка  Направете това, като оградите рамката с тел. Добавете врата и покрийте половината от рамката, за да подслоните вашите дечица.

Създайте къща за кучета:  Ако предишното  не ви хареса, превърнете рамката в къща за кучета. Оградете всички страни, изрежете дупка за врата и добавете всички сладки детайли, които вашето кученце заслужава.

Създайте мини оранжерия:  Превърнете рамката в мини оранжерия, като покриете всички страни с пластмасов лист. Засадете любимите си растения, облегнете се и ги гледайте как растат!

Направете поставка за растения:  Ако обичате цветята, превърнете рамката във поставка за растения. Просто закачете любимите си засадени саксии. За допълнителен визуален интерес опитайте да окачите саксиите на различни височини.

Разглобяване на стара люлка, добър съвет от хамали

Ако люлеещата люлка не е за запазване или сте решили да не я  променяте, време е да  се отървете от нея . Най-лесният начин да я премахнете е да разглобите люлката и да премахнете частите.

Преди да започнете, уверете се, че носите подходящите дрехи за работата. Старите метални рамки често имат ръждясали и назъбени части, които могат да причинят  тетанус,  ако се порежете. Дори дървените рамки имат метални компоненти като винтове и съединения, които може да са ръждясали.

Започнете разглобяването, като премахнете люлките – седалката и въжетата. Ако люлките са били закрепени с вериги, погледнете в горната част на рамката за мястото, където са заварени, и ги отстранете. След това развийте всички приставки към рамката, като слайдове и ги разглобете.

След като всичко бъде премахнато, което трябва да остане, е основната рамка.

Краката на повечето основи са захванати в земята, за да предотвратят преобръщане на люлката, докато децата я използват.

Как да се отървем от люлка

След като всичко е разглобено, можете да се разделите с компонентите.

Друг професионален съвет:  разделете компонентите  по материал, докато разглобявате люлката. Дръжте целия метал на една купчина, а всякакви пластмасови компоненти – на друга. Това ще направи нещата много по-лесни, когато стигнете до депото.

Ако не можете да занесете люлката на бунище или сметище, можете също да проверите онлайн форуми като Facebook Marketplace. Някой може да се интересува от използването на метала като скрап.

Използване на услуга за изхвърляне на боклуци

Най-лесният начин да се отървете от старите боклуци е да  наемете услуга за извозване на боклуци  от Хамали. Ние ще дойдем във вашия дом и ще премахнем тези видове предмети вместо вас и ще ги изхвърлим по възможно най-екологичния начин.

Наемането на услуга за извозване на боклуци ви спестява от цялото тежко повдигане и неприятности, свързани с пътуването до сметището. Много услуги ще се погрижат и за вашето разглобяване, така че не е нужно да губите цял уикенд.

Оцени тази статия
( No ratings yet )
Бележник
Коментари