Класиране в търсачката на Гугъл – защо органичното търсене е важно?

Бизнес и финанси

 

Позиционирането на бизнеса в дигиталната среда е надеждна стъпка към прогреса – досег до обширна аудитория, ръст в продажбите, изграждане на бранд репутация и постигане на висока разпознаваемост.

Всички тези цели са напълно постижими, ако пред това бизнесът си установи оптимална позиция в търсачката Гугъл. Ето какви са възможностите са предно класиране в Гугъл и защо органичното търсене е сред най-желаните канали за позициониране.

Подбор на ключови думи и изрази

Важно правило в генерирането на предни позиции в Гугъл е релевантността. Ключовите думи и изрази са специално подбрани фрази, които синтезират пряко дейността на бранда и неговите основни характеристики. Целта на ключовите думи е да улесни потребителското търсене и да оптимизира процеса на свързване на аудиторията с бранда.

За да се подберат подходящите ключови думи и изрази, е необходимо да се извърши предварително проучване на пазарната ниша, тенденциите на потребителско търсене, конкурентни практики и др. В резултат, се отсяват най-подходящите думи, с които онлайн брандът да се позиционира успешно в търсачката Гугъл.

Ключовите думи могат да повишат разпознаваемостта на бизнеса и да го направят по-лесно достъпен за клиентите. За целта подбраните думи се внедряват в бизнес сайта, блог съдържанието, рекламното съдържание и др.

Създаване на собствен блог

Тенденциите в полето на дигиталния маркетинг сочат, че съвременният потребител се интересува от съдържанието. За да изградите устойчив бизнес онлайн, то е от първостепенно значение да генериране качествено и стойностно съдържание с информативна стойност за аудиторията.

Изграждането на бизнес блог спомага за повишаването на органичния трафик и оптималното класиране на бранда на предни позиции в резултатите на Гугъл. За целта е важно да се създаде блог съдържание, което да дава информация и ползи за потребителя.

Блог публикациите трябва да бъдат тематични и релевантни, за да популяризират дейността на бранда и да повишат ангажираността на аудиторията. За да се доставят допълнителни ползи за органичния трафик на бизнеса, блогът може да включва ключови думи и изрази и връзки към вътрешни страници или други източници.

Вътрешна сео оптимизация на сайта

Трети ефективен подход за предно класиране в резултатите на Гугъл е вътрешната сео оптимизация. Тя се състои в прилагането на набор от настройки за подобряване структурата на сайта  осигуряване на качествено потребителско изживяване.

Вътрешната сео оптимизация има за цел да изгради достъпна и разбираема структура за потребителите. За да се постигне тази цел, се внедряват настройки като подобряване скоростта на сайта, оптимизиране на пазарната кошница, оптимизация на изображенията, премахване на счупените линкове, добавяне на мета тагове и описания.

Колкото по-лесно достъпен е бизнес сайтът, толкова повече се увеличава времето за потребителско сърфиране. В резултат, ботовете обхождат по-бързо бизнес сайта и се повишават шансовете за генериране на предни позиции в резултатите на търсачката.

Да обобщим:

Дигитализацията на бизнеса дава значими перспективи за дългосрочно развитие. За да станат те реалност обаче е необходимо да се приложи спектър от маркетинг техники и подходи за успешно позициониране на бизнес сайта в Гугъл.

Сред основните методи за позициониране на първа страница в Гугъл са подборът на ключови думи, прилагане на сео оптимизация и изграждане на бизнес блог с тематично съдържание.

Прочетете повече относно практически съвети за оптимизация тук.

 

 

Оцени тази статия
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Бележник
Коментари