Кредити без обезпечение (необезпечени) какво трябва да знаем

Бизнес и финанси

Осигурен само от договора, заемодателят няма да може да вземе вашия имот, ако не платите парите навреме. Ставката за такива програми обикновено е по-висока, тъй като кредиторът няма допълнителни гаранции за възвръщаемост. Необезпечените програми включват потребителски програми.

 

Ако забавите или изобщо откажете да плащате пари на банката, това ще се отрази на кредитната ви история и възможността да получавате средства от програми за кредитиране в бъдеще. Количеството на незащитените програми обикновено е по-ниско от защитените.

Какви възможности предоставя заемът?

Кредитите са удобни, предоставят допълнителни финансови възможности за обикновените потребители, бизнеса, взимат се от дори от цели държави. Защо този инструмент е толкова популярен? Нека разкажем три истории.

 

Първо. Имате спестявания – във валута и инвестиции, добра работа, жилище, кола, смятате да построите селска къща. Можете да използвате спестяванията си за строителство, но не искате – лихвите по депозитите ще летят, ще загубите от продажбата на активи. А заемните средства ви позволяват да строите с банкови пари, да плащате сравнително малка сума месечно без много загуби за семейния бюджет.

Второ. Нямате спестявания, но имате любима работа, работите от вкъщи, предавате проекта за една седмица, но изведнъж котката разля кафето ви точно върху компютъра. Спешно трябва да вземете нов някъде, но всеки няма да ви подхожда, вие сте дизайнер, имате нужда от определен лаптоп. Заемът или кредитът на вноски ще ви помогне да се справите с непреодолима сила.

 

Трето. Нямате спестявания, не чакате наследство, наемате къща и разбирате, че ще живеете в апартамент под наем цял живот, ако не решите да вземете ипотека. Две заплати (вашата и тази на съпруга) ще са достатъчни за вашите месечни вноски и нормален живот. За вас с вашата кредитна история, стабилна работа и две малки деца има подходящи варианти, така че решавате да кандидатствате за субсидирана ипотека.

Хиляди варианти за кредитиране и много възможности. Просто подберете правилната за вас и вашето семейство.

 

Оцени тази статия
( No ratings yet )
Бележник
Коментари