Майсторството да се отървете от стари мебели и изкуството на доставката им

Публикувайте вашите нежелани мебели за продажба в Craigslist , eBay , Bonanza , eBid или други специализирани уебсайтове за продажба на неща онлайн. Можете също да използвате популярни приложения като OfferUp и NextDoor , които ще ви помогнат да се свържете с потенциални купувачи във вашия район.

Направете публикациите си кратки, информативни и привлекателни. Не забравяйте да включите закачливи заглавия, които няма да подвеждат, имена на марки или лесно разпознаваеми дизайнери, точни описания на текущото състояние на вашите мебели, качествени снимки, които показват мебелите в най-добра светлина.

И всякаква основна информация, която ще направи артикулите по-привлекателни и желани. Добавянето на кратко съобщение като Everything must sell before my move или Price Negotiable ще привлече вниманието на хората и ще увеличи шансовете ви да намерите купувач преди деня на преместване.

Източник: mymovingreviews

Отговаряйте бързо и учтиво на всякакви запитвания от потенциални купувачи. Бъдете гъвкави, когато уговаряте време за заинтересованите лица да дойдат и да видят мебелите лично. Бъдете готови да помогнете на купувачите да пренесат мебелите от дома ви и да ги натоварят на камиона.

Намалете цената и коригирайте малко рекламата си, ако не получите интерес в рамките на няколко дни след обявяването на вашите мебели за продажба. Може да почувствате, че губите пари по този начин, защото ще продадете мебелите си за по-малко, отколкото сте платили за тях. Но когато вземете предвид разходите за преместване на тези части в новия ви дом, ще разберете, че всъщност си правите услуга.

 

Разходите за преместване се основават на теглото на пратката и/или времето, необходимо за извършване на преместването – мебелите са големи и тежки, трудни за изнасяне от дома и натоварване на камиона и често изискват разглобяване, да не говорим времето и усилията, необходими за безопасното опаковане на мебелите за преместване .

Занесете нежеланите си части в магазин за пратки

Много е полезно, ако бързате да се отървете от старите си вещи, но едва ли ще ви донесе голяма печалба, ще получите парите си едва след като мебелите бъдат продадени и сумата ще бъде значително по-малка от тази, която бихте могли получите от директна продажба.

Продажбата на неща, които не носите в новия си дом, може да е най-изгодната ви възможност да се отървете от мебелите при преместване, но може не винаги да не е най-добре. Може да нямате достатъчно време да организирате продажбата, може да не успеете да намерите купувач преди деня.

Какво можете да направите със старите си парчета тогава?

Ето още няколко идеи какво да правите с ненужните мебели, ако не се продават или нямате интерес да ги продавате.

Предложете старите си мебели на семейството и приятелите си

В случай, че не можете или не искате да продадете старите си мебели, помислете дали да ги дадете на някой, който може да ги използва. Първо се консултирайте със семейството и приятелите, вижте дали някой от тях има нужда от мебелите, от които искате да се отървете, и им ги дайте като прощален подарък.

По този начин няма да получите никакви пари от старите си мебели, но това ще бъде хубав жест към вашите роднини и приятели и ще им покажете, че ви е грижа за тях и искате да им помогнете с каквото можете (плюс това вие вече няма да се налага да се тревожите какво да правите с нежеланите си предмети).

Направете снимка на мебелите, и ги публикувайте на всичките си страници в социалните медии със съобщение по-долу, което разказва за преместването ви и необходимостта да се отървете от тях. Можете също да изпратите снимката и съобщението в масов имейл до всички ваши контакти.

Ако някой от вашите приятели или роднини ги хареса и смята, че може да ги използва, предложете им ги безплатно и попитайте кога могат да дойдат да ги вземат? Уточнете, че те ще трябва да намерят начин да транспортират парчета (но бъдете готови да им помогнете да изнесат мебелите от дома ви и да ги натоварят на превозното средство).

Ако никой от вашите приятели не иска мебелите, но някой от техните познати иска, помислете дали да не му ги предложите с голяма отстъпка, това ще бъде печелившо.

Оцени тази статия
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Бележник
Коментари