Модерни кухни – от съществено значение е качествения материал за смесител

Обзавеждане

Кухненският смесител обикновено се поставя на видно място, затова е препоръчително да изберете приятен за окото елемент, който да допълва дизайна на помещението.

Кухненски смесител месинг

На пазара има много смесители, изработени от различни материали. Месингът е един от най-популярните метали, използвани в съвременните кухни. Устойчив е на физически повреди, корозия, химикали и остатъци от котлен камък. Освен издръжливостта, смесителите от месинг запазват елегантен и безупречен вид дълги години.

На пазара се предлагат и много интересни заместители, оборудвани с пластмасови части. Въпреки че не винаги са толкова впечатляващи, колкото месинговите елементи. Въпреки това, те са доста издръжливи и всяка модерна кухня, която ги използва, ще изглежда много интересно.

Кухненски смесител хром

В повечето случаи кухненските смесители са покрити със слой хром, което ги прави стилни и осигурява допълнителна защита. Този тип кухненско оборудване е идеално за всеки стил на интериорен дизайн. Дори в крайна сметка да се отегчите от модерната си кухня и да промените декора – смесителят винаги ще пасне на интериора.

Модерни кухни – какво освен хром?

Кухненските смесители в различни цветове са добра алтернатива на лъскави хромирани елементи. Те могат лесно да се приспособят към цвета на мебелите, стените или други тела, обков и уреди в стаята.

Черните кухненски кранове

Тези смесители са много популярен избор напоследък. Този цвят работи идеално за модерни кухни, както и за интериори в индустриален стил. Черните кухненски аксесоари са много универсални, благодарение на което могат да се използват в повечето пространства.

Бял кухненски кран

Деликатен, бял кухненски кран, от друга страна, е идеален за интериорен дизайн в скандинавски или традиционен английски стил.

Кухненско оборудване – изберете модерна техника

Когато избирате смесител за кухня, помислете за начина, по който ще се използва. На пазара можете да намерите традиционни кухненски кранове с една и две ръкохватки, както и по-иновативни и практични решения. Последното включва безконтактен кран. Това е наистина новаторско кухненско оборудване. Задейства се от инфрачервен сензор, който засича движението на ръка или чиния, поставена близо до нея. Най-големите предимства на такъв кран са: най-високо ниво на хигиена, термична дезинфекция, лесен и бърз монтаж и модерен дизайн. Безконтактният кран е идеален вариант за всеки, който обича идеята за съчетаване на най-високо ниво на функционалност и модерен външен вид. Подобни решения стават все по-популярни в съвременните кухни.

Кухненски аксесоари – функционалност преди всичко

Повечето от съвременните кухненски кранове използват специално проектирани филтри, които пречистват водата от бактерии и токсични вещества. Това е абсолютно необходимо за всеки модерен кухненски дизайн. Смесител с филтър за вода е силно препоръчителен за всеки, който цени безопасността и хигиената.

Друга полезна функция, която често се използва в кухненските кранове, е бойлерът. Това е уред, благодарение на който човек вече не трябва да се тревожи за топлата вода.

Заключение

Модерният дизайн на кухни съчетава функционалност и естетика. Освен това модерните технологии, използвани в кухненското оборудване, могат да помогнат за намаляване на консумацията на вода. Поради тази причина е добре да следвате вдъхновенията, публикувани от експерти – благодарение на тях можете да създадете перфектна кухня.

 

Оцени тази статия
( No ratings yet )
Бележник
Коментари