Модерни вградени хладилници: Предимства и недостатъци, критерии за избор

Дом и Семейство

Един от най-важните домакински уреди е хладилникът, тъй като именно той поддържа храната свежа, бързо охлажда всякакви напитки и ви дава възможност да съхранявате зеленчуци и плодове за зимата. Съвременните хладилници са направени така, че да заемат възможно най-малко място в кухнята. Особено подходящи са моделите за вграждане, които идеално се вписват в интериора на всяка кухня.

Предимства и недостатъци

Вградените хладилници имат своите плюсове и минуси.

Предимства:

  • Рентабилност
  • Красив естетически вид
  • Практичност
  • Безшумна работа

Недостатъци:

  • По-висока цена
  • По-компактни размери

 

Брой на камерите

Хладилници с една камера

Тези модели са подходящи само за семейства с по-малък брой членове. Иначе предлагат много компактен и удобен дизайн.

Хладилници с две камери

Те се различават значително по дизайн  – двете основни отделения са обособени и имат отделни врати, така че не е необходимо да се отваря фризерът всеки път, когато искате да извадите храна от хладилника.

 

Основни критерии за избор

Размери

Този критерий е най-важният. Стандартната височина на вградения хладилник варира от 1770 до 1800 мм. Що се отнася до обема, то средните параметри варират от 200 до 250 литра. За голямо семейство е по-добре да изберете хладилник с вместимост между 300 и 500 литра, а за офиса би бил подходящ и хладилник с обем от 100 литра.

 

Брой компресори

При вградените модели може да има от 1 до 2 компресора, това директно зависи от местоположението на фризера. Ако хладилният агрегат е разположен отделно от фризера, тогава има два компресора, което е много комфортно при размразяването. Ще можете да размразявате хладилника и фризера независимо един от друг.

Също така, когато са налични два компресора, се намалява натоварването на всеки елемент от механизма, което спомага за удължаване на експлоатационния живот на уреда. Разбира се, едновременно с това пък се повишава консумацията на енергия, така че, трябва да помислите кое е по-важно за вас.

Източник: vladives.bg

Оцени тази статия
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Бележник
Коментари