Оценка и калкулатор за ремонт на апартамент

Строителни услуги

За съжаление на собствениците на имоти, сред фирмите за ремонт и довършителни работи доста често има такива, които се опитват да скрият важна информация от клиента. И в резултат на това разходите за ремонт на апартамент нарастват многократно в сравнение с първоначално обявената сума.

Това е често срещана ситуация, която налага собствениците на имоти да бъдат по-внимателни при избора на специалисти в бъдеще. Добре дошли във „ВМ Ремонти” студио за дизайн и ремонт в София , която прави обмислени ремонти при справедливи условия повече от 10 години. Това важи и за графика на работата и, разбира се, за цената. И днес ще ви кажем как да направите оценка за ремонт на апартамент.

Как да направите оценка за ремонт на апартамент в София

Ясно е, че обхватът на работата е различен, така че няма единна форма на оценки за ремонт. Но има списък, който се извършва в определена последователност в повечето съоръжения, където трябва да се извърши основен ремонт. Това означава, че не говорим за козметичен ремонт с подмяна на подови, стенни, таванни покрития, а за основен ремонт на апартамент до ключ в София.

Как да направите оценка за ремонт на апартамент, така че клиентът да не се притеснява от увеличението на цената

Това трябва да се направи възможно най-подробно и за да бъде по-точно, оценката трябва да посочи:

 • Имена на произведения по раздели, видове и подвидове. Да кажем веригата: демонтаж – демонтаж на стените – избиване на старата мазилка от стените.
 • Обем на работа и количество на материала с посочване на мерната единица. Да предположим, че ако разгледаме горния пример, тогава обемът на работата може да бъде 2,6 m2. Ако оценката е за извозване на боклука, тогава се появява и теглото в тонове, в този случай е 0,078 тона.
 • Единична цена за вида работа, да речем, 150 лв на 1 м2 при събаряне на мазилка от стените, което е част от демонтажа на работата.
 • Изчислена обща цена: цена*обем.

Какво е включено в оценката за основен ремонт на апартамента

Независимо дали става въпрос за оценка за ремонт на апартамент в нова сграда или във вторично жилище, обхватът на работата е приблизително еднакъв, а именно:

 • Разрушителна работа. Отделно, документът трябва да бъде разделен по вид работа, включително водопроводни, електрически работи, демонтаж на отвори, събиране на боклука и изхвърляне на боклука от съоръжението.
 • Разделът „Инвентар“, който показва какви спомагателни работи трябва да бъдат извършени. Например, това може да бъде устройство за защитна рамка за прозорци и устройство за защита за врата.
 • Подготвителна работа, по-специално, преди мазилка. Това включва изливане на основата под прага.

Оценка на ремонта по помещения

Освен това е желателно да се изготви документ не като цяло за апартамента, а отделно, за да се направят изчисления за помещенията: кухня, стая, баня, коридор. Продължаваме да ви запознаваме със списъка на работите, което означава, че всички те ще бъдат изчислени отделно за всяко функционално пространство в апартамента.

Мазилка

 

 • Шпакловка на стени. Включително, това е грундиране на стени, монтаж на фарове, висококачествено измазване на стени на фарове и накрая демонтаж на фарове.
 • Измазване на отвори. Това включва почистване на склоновете от уплътнител и мръсотия, последвано от обезмасляване, грундиране на склоновете, монтиране на съседни и ъглови защитни профили и измазване на склоновете.
 • Шпакловка на тавани на фарове. Включва такива работи като: грундиране на нишата под стрехите, монтиране на маяци в нишата, висококачествено измазване на нишата под стрехите, демонтаж на маяците.

Следва подготвителна работа по стените – техническото полагане на плочки. Те се извършват преди да се пристъпи към електро и ВиК работа.

Други видове работа по оценката и калкулатора

 • Монтаж на вентилационна система, включително отстраняване и извозване на боклука след приключване на работата.
 • Работа с листови материали, включително таван от гипсокартон (монтаж на окачен таван), звукоизолация, монтаж на кутия върху таван от гипсокартон и звукоизолация на кутии. Също така може да бъде, да речем, инсталирането на кутия по стените на аквапанели.
 • Монтаж на прозоречни первази, започвайки с подготовката на мястото за монтаж и завършвайки с уплътняването на местата на свързване с хоросан.
 • Електрическа работа (етап 2). На този етап се правят дупки за правоъгълни вдлъбнати тела.
 • Монтаж на подова замазка, като се започне с грундиране и монтаж на амортисьорна лента до демонтаж на маяци с уплътнение.
 • Бояджийски работи, включително такива подвидове като: грундиране на таван, фуги, кутии, наклони, шпакловка на таван, стени, кутии.
 • Монтаж на корнизи, лайсни, филета, декоративни пана от полимерни материали.
 • Шпакловка за боядисване на лайсни. Това включва и боядисване на декоративни панели от гипс или полимерни материали.
 • Запълване на пода с изравнителен препарат (дебелина от 5 мм до 30 мм).
 • Подова хидроизолация с предгрунд.
 • Полагане на плочки, т.е. полагане на плочки по стените, полагане на плочки на пода. Обхватът на работата включва запълване на фугите с фугираща смес. Освен това висококачествените ремонти могат да бъдат разграничени от нискокачествените, включително по шевовете. Ако те са еднакви в слоя за нанасяне, сянка и спретнато, това означава добро качество. Във „ВМ Ремонти” се спазват абсолютно всички показатели, които отличават съвременния качествен ремонт на апартаментиот работата на аматьори.
 • Монтаж на вана и монтаж на параван на вана с люк под плочката. След това върху екрана, върху люка, се полагат порцеланови плочки.

Предварително почистване на апартамента и продължаване на ремонтните дейности

Преди да продължите с окончателното довършване, е необходимо да извършите мокро почистване във всички стаи. Но това не е всичко, ето какво следва:

 • Грундиране и боядисване на тавани, стени, кутии, корнизи, лайсни, скоси.
 • Електрическа работа, но вече не подготвителна, а монтаж на лампи, полилеи, аплици, контакти, ключове.
 • ВиК работи, тоест монтаж на радиатори, мивки с шкафове, огледала, тоалетни, смесители, душ кабини.
 • Монтаж на подова настилка, например полагане на ламинат с предварително грундиран под.
 • Монтаж на первази, включително грундиране и боядисване на первази.

Как да разберете цената на ремонта на апартамент според оценката

Правилно изготвената оценка на ремонтните дейности трябва да включва изчисления:

 • по помещения в рамките на всеки вид работа
 • по вид работа и раздели
 • сумирайте общата цена на ремонта.

За да разберете каква е цената на ремонта на m2, трябва да разделите общата цена на броя на метри. В „ВМ Ремонти” за ремонт до ключ цената на m2 започва от 800-1000 лв. Той е честен, включва всички видове работа и обеми и не се променя в процеса! Тоест, когато подписваме договора, ние определяме оценката като Приложение към нея и работим само в рамките на тази оценка.

Как да контролирате разходите според оценката, необходимо ли е да правите това

Партнирайки си с надеждна компания като „ВМ Ремонти”, не е нужно да се притеснявате за нищо. Ние се грижим за абсолютно всички организационни въпроси и контролираме разходите. Всяка седмица получавате счетоводни отчети за изразходваните средства в рамките на разчета. Всички разходи са целеви, тоест това, което са планирали, са похарчили. При нас няма да има „подводни камъни“ и неочаквани неприятни изненади.

Кой контролира спазването на оценката за ремонт на апартаменти

Абсолютно всички служители на нашата компания са специалисти на пълен работен ден с опит, които редовно подобряват своите умения. Освен това всеки в „ВМ Ремонти” стриктно изпълнява задълженията си, именно тези, за които е висококвалифициран специалист. Бояджията извършва боядисването, мазача извършва мазилката, а опитен майстор се грижи за координацията в обекта и контрола на бюджета. Клиентът има своя телефон, той е готов 24/7 да отговаря на възникнали въпроси, ако внезапно възникнат. Въпреки това, обикновено нашите клиенти се радват на удобно сътрудничество и очакват с нетърпение резултата. А той, повярвайте ми, винаги надминава очакванията!

Какво определя списъка с работи, когато трябва да направите ремонт на апартамент в София

Ние изброяваме основните фактори, които влияят върху обхвата на работата, който ще формира основата на оценката:

 • Тип жилищен имот

Ако това е апартамент в стар фонд, тогава са необходими демонтажни работи, преди да продължите с ремонта. Освен това техният обем и цена могат да съставляват лъвския дял от оценката. Когато трябва да ремонтирате апартамент в нова сграда, трябва да продължите от етапа на готовност, на който предприемачът го прехвърля на собственика. Например, апартамент с отворен план включва изграждането на вътрешни прегради, а не тяхното разрушаване. И ако апартаментът е с фино покритие, тогава отново работата на ремонтниците започва с демонтаж. В този случай е необходимо най-малкото да демонтирате тапетите и подовите настилки. Е, ако трябва да изкопаете стените, за да смените захранващата система, това вече е по-сериозна намеса.

 • Желания на клиента относно резултата

Да приемем, че планирате да поръчате ремонт на апартамент до ключ с материали във „ВМ Ремонти”. В този случай, освен да се обадите на дизайнера за измервания, ще трябва да попълните въпросник. Това е един вид въпросник, благодарение на който можем да разберем всички нюанси. Включително и по отношение на вашите изисквания и предпочитания по отношение на ремонт на апартамент. Какво харесвате сега и какво искате да промените. Кои материали и стилове са по-близо до вас и кои категорично не искате да видите. И така нататък, до начина на живот на всички членове на семейството, така че да създадем обмислено и удобно пространство за всички.

 • Бюджетът за ремонт на апартамент в София

Ясно е, че винаги искате да правите всичко точно както ви харесва. Но понякога с някои точки трябва да се сбогувате дори на етапа на оценката. И въпреки че препоръчваме да не пестите от качеството на материалите, винаги има начини да намерите алтернатива. Специалистите на „ВМ Ремонти” формират оценка, като вземат предвид ценовия диапазон на използваните материали и предпочитанията на клиента. При нас няма да се окаже, че парите за ремонт ще свършат някъде в процеса. Или още повече, че една трета от сумата ще бъде изразходвана за закупуване на мебели за хола. Няма авансови плащания за работа във „ВМ Ремонти”, ние стриктно спазваме сроковете, предоставяме до 5 години гаранция за всички видове работа и не просто красиви ремонти, но обмислени до най-малкия детайл, които са създадени специално за вас.

И ако искате да знаете каква оценка за ремонт на апартамент ще се окаже във вашия случай, тогава се свържете с нас по удобен начин, а ние ще Ви направим подробна калкулация. Обадете се на тел. 0896221099

 

Оцени тази статия
( No ratings yet )
Бележник
Коментари