Откъде да започнете ремонта на банята

Строителни услуги

Специално помещение в апартамент или къща е банята. Когато става въпрос за трансформирането му, възниква въпросът: основен ремонт на баня в София: откъде да започнем ?“ В крайна сметка организацията на пространството в дадена стая трябва да бъде правилна, рационална и издръжлива.

Последователност

Ремонтните работи в банята се извършват в зависимост от това каква категория ще бъде: спонтанна или планирана. В първия случай, след счупване на тръба или наводнение, трябва да смените елементите на канализационната система, да инсталирате други водопроводни инсталации и дори да актуализирате плочките. Във втория вариант има разлика между козметична работа и основна работа. Последното изисква задълбочено обучение и професионални умения.

И така, откъде да започнете ремонта на банята си?

 1. Направете план.
 2. Определете бъдещия дизайн на стаята.
 3. Напишете списък с необходимите материали от плочки до панели, ВиК и интериорни детайли. Купете всичко необходимо с резерв за материали, умножавайки плановете си с коефициент 1,3-1,5. Водопроводната инсталация се избира въз основа на няколко параметъра: издръжливост, цена, пригодност на размера за местоположението в банята.
 4. Ако работата ще се извършва със собствените си ръце, направете всичко, посочено в параграф 3, с инструменти и оборудване.
 5. Демонтирайте старите финишни покрития.
 6. Премахнете старите водопроводни инсталации.
 7. Ремонтирайте или инсталирайте нова вентилационна система.
 8. Изравнете повърхностите от пода до тавана. Покрийте ги с материали, включени в плана.
 9. Инсталирайте водопровод.
 10. Инсталирайте врати.
 11. Закачете рафтовете. Подредете аксесоарите.

Ремонт на баня: откъде да започнете в нова сграда?

Ремонтът на баня и тоалетна са две важни промени, които гарантират необходимото ниво на хигиена за всеки член на семейството.

Но всяка нова сграда има свои собствени характеристики. Някои от тоалетните в новите апартаменти са облицовани веднага. В други – само груба работа.

Следователно има разлика откъде да започнете ремонта на тоалетна:

 • демонтаж на ВиК обшивки, стени и подове;
 • довършителни работи.

Всичко зависи от това какво има в тоалетната и какви са вкусовете на собствениците, които вече са закупили този апартамент. Трябва също да запомните, че новата къща все още не се е установила. И подовата замазка ще се напука много скоро.

Следващият въпрос е откъде да започнете ремонта на баня със собствените си ръце , но дали е необходимо да наемете професионалисти за работата? Ако самите собственици нямат уменията на мазачи, бояджии, плочкаджии и водопроводчици в едно, тогава трябва да се обърнат към експертите. В крайна сметка грешките по време на монтажа на водоснабдителни, канализационни тръби и електрически системи имат необратими последици и представляват заплаха не само за целостта на материалите и оборудването, но и за безопасността на живота на самите собственици.

Експертите ще ви посъветват откъде да започнете ремонта на тоалетна , как да го извършите, така че резултатът да ви хареса. Стъпка по стъпка изглежда така:

 1. Оценете необходимостта от комбиниране на баня: необходима ли е комбинирана или е по-добре да осигурите на членовете на семейството минимален комфорт.
 2. Помислете върху дизайна на стаята.
 3. Ако има предварително довършване, демонтирайте го. При смяна на ВиК инсталации важи същото.
 4. Отстранете строителните отпадъци.
 5. Осигурете комуникации, които липсват в тази стая.
 6. Изравнете стените, пода, тавана. Но повърхността на стената е на първо място.
 7. Покривни повърхности. Първо пода, след това стените и накрая тавана.
 8. Монтирайте инсталацията и самата тоалетна.

Съвети от експертите. По-добре е да облицовате тоалетната и банята, дори и да са разделени с преграда, с един и същи материал. Изглежда стилно. Но в същото време вземете различни нюанси на материала.

Откъде да започнете ремонт на баня в къща

Частната къща е коренно различна от апартамента. Тук няма ясни рамки и критерии, защото районът е различен. Въображението и финансовите възможности ви позволяват да реализирате различни идеи, в зависимост от желанията и възможностите на собствениците. Откъде да започнете да работите в банята в частна къща ?

Ако е възможно да се извършат капиталови трансформации, никаква рамка няма да стане пречка, защото това не е апартамент. Най-често се опитват да подредят 2 комбинирани бани или две отделни стаи.

Общата последователност от ремонти в банята остава същата като в апартамента, само областта на работа и задачи са напълно различни.

Основното нещо е да не забравяме:

 • проверете отново състоянието на стените, пода и тавана, както и системите за поддържане на живота;
 • изберете перфектния дизайн на стаята според вашия вкус;
 • изберете облицовки за баня и/или тоалетна;
 • направете избор на оборудване, водопровод и аксесоари в съответствие с дизайна на помещението и неговите параметри.

съвет. Изборът на материали се извършва, като се вземе предвид подмяната:

 • облицовки на пода, стените, тавана;
 • водоснабдителни и канализационни системи;
 • вентилация;
 • осветление;
 • мебели.

Откъде да започнете ремонта на баня, комбинирана с тоалетна

Когато се комбинират вана и тоалетна, е необходим специален подход, така че инженерните конструкции да се поберат в не много голяма стая и функционалните жилищни зони да не си пречат. Ако говорим за апартамент, това наистина е малко пространство. Но ако баня и тоалетна са разположени в частна къща, параметрите на стаята могат да бъдат напълно различни.

И в двата случая елементите и водопроводната инсталация са подбрани компактни – това не само спестява място, но и ви позволява да им придадете допълнителна функционалност. Например, да почиствате разумно. Това се отнася за душ кабини, вградени и стенни шкафове, окачени тоалетни и умивалници.

И така , откъде да започнете ремонта на вашата баня и тоалетна, за да вземете разумно решение?

 1. Преценете дали такова „сливане“ е необходимо. Ако в къщата има малки деца, общата баня не е най-разумното решение.
 2. Решете какъв тип е необходим: козметичен или основен?
 3. Внимателно обмислете инсталирането на водопроводни и домакински уреди. Например, пералня ще се побере и нужна ли е в банята?

В същото време различното оборудване трябва да има собствено пространство:

 • близо до банята – 70-90 см;
 • в тоалетната – 60 см, отстрани – от 40 см;
 • при сушилня за кърпи – до 50 см;
 • на умивалника – до 25 см.

Иначе стъпките за започване на ремонт на баня, съчетана с тоалетна са същите, както и при останалите бани. За да получите отлични резултати, свържете се с професионалисти. Една от водещите фирми за ремонти в София и региона, където цената на услугите е по-ниска от качеството на тяхното изпълнение, е ВМ Ремонти.

Не знаете откъде да започнете ремонта?

Започнете с безплатна консултация и преценете приблизителната цена на ремонта. Специалистът ще ви помогне да вземете решение за вида на ремонта, ако не сте сигурни, той ще ви каже какви нюанси трябва да имате предвид, преди да започнете ремонта и какво да търсите при избора на изпълнител.

Избрани сме заради нивото на обслужване, което можем да предложим на нашите клиенти, а именно:

 • 3-степенен контрол на качеството
 • работа на принципа на едно гише, съдействие при закупуване на материали.

За да видите резултата от нашата работа, можете да се запишете за оглед на имота и лично да оцените качеството на работата. Не искате да си губите времето и просто да попитате за цената? Разберете приблизителната цена на вашия ремонт.

 

Оцени тази статия
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Бележник
Коментари