Покриви с битумни керемиди

Строителни услуги

Покривът от керемиди е практичен, лек, издръжлив и универсален. Инсталирането на битумни керемиди е лесно, така че можете да инсталирате такъв покрив дори и сами, но определено е по-удачно да заложите на специалисти в областта. Ако все пак решите да направите това сами, трябва да се запознаете с технологията за извършване на работа и някои тайни на опитни майстори, както и да се запасите с необходимите инструменти и материали.

 

Специфична структура и приложение

Битумните керемиди са един от видовете меки покриви, направени на принципа на ролковите материали. По отношение на техническата и технологичната същност той е модифициран покривен материал, подобрен по отношение на здравина, естетика и износоустойчивост.

 

За удобство при оформянето и формирането на ефектен външен вид, той се нарязва на елементи с къдрав външен ръб. Наричат ​​се битумни керемиди или керемиди и се полагат по аналогия с дървените покриви на принципа на „рибени люспи“.

 

При производството на битумни керемиди се използват същите технологии, както при производството на валцувани битумно-полимерни версии на покриви. В структурата им участват няколко важни слоя, а именно:

  • Фибростъкло. Служи като основа за посочения покрив. Именно фибростъклото осигурява висока якост, устойчивост на химическа, атмосферна, механична, биологична агресия.
  • Битумно-полимерна обвивка. Тя се слива отгоре и отдолу върху фибростъклото, образувайки директно структурата на материала и осигурява безупречна хидроизолационна защита. Окислен и допълнен с полимерни компоненти, битумът практически няма абсорбция на влага.
  • Външна минерална облицовка. Обработката с гранулат от предната страна на покрива създава впечатление за скъпо покритие от естествен камък или мед. Втората му роля е да предпазва външната повърхност на материала от негативни влияния, които възникват по време на работа.
  • Задната страна на битумните керемиди се поръсва с пясък или се покрива с полимерен филм, така че по време на транспортиране и съхранение да не се повреждат. Преди полагане филмът или пясъкът се отстраняват, за да се придържат керемидите добре към основата, подготвена за покривното устройство.

 

Сега много компании се занимават с производство на различни марки  битумни керемиди, включително чуждестранни и местни представители. Всеки от производителите се стреми да направи своя собствен принос в процеса, да създаде продукт с уникални свойства и технологични предимства.

Източник: armormat.com

Оцени тази статия
( No ratings yet )
Бележник
Коментари