Различните стилове на абстрактната живопис и кой от тях е подходящ за вас

Синхронност на картините

Изкуството не е свързано с мазката на четката. То е свързано с преживяването, с чувството, което картината предизвиква у вас. Не е необходимо една добра картина да бъде изпълнена със съвършенство. Вместо това картината трябва да е отражение на душевното състояние на художника в този ден. Добрата картина е огледало на психиката на художника, а не на неговите умения. Художниците са склонни да обмислят прекалено много картината. Те се съсредоточават твърде много върху почерка на четката и техниката, а не достатъчно върху чувствата, които картината е трябвало да предизвика.

Геометрична абстракция

Геометричната абстракция е стил на абстрактното изкуство, който изследва визуално формите, формите и цветовете. И както подсказва името, фокусът е върху формите и цветовете. Художникът използва тези два елемента като отправна точка за създаване на композиции, които предизвикват усещане за визуална хармония. Геометричните абстрактни картини са вдъхновени от различни модели, форми и очертания, които се срещат в природата, като например цветя и пейзажи. Макар че някои геометрични творби са напълно абстрактни, много художници избират да включат в сцената и обекти, които са разпознаваеми, като растения или животни.

Портретът в абстрактното изкуство

В историята на изкуството портретът е една от най-популярните теми за художниците. Макар че абстрактните художници обикновено не създават портрети, има някои абстрактни художници, които са добавяли портрети към творбите си. Няма правилна или грешна причина да включите портрет в абстрактното си изкуство. Някои художници добавят портрет, за да добавят човешки елемент към картината, докато други добавят портрет, за да коментират състоянието на обществото или културата.

Всички форми на изкуството имат свой специфичен стил на изпълнение и техника, включително и абстрактното изкуство. Докато повечето форми на изкуство имат набор от правила, които трябва да се спазват, за да се считат за изкуство, абстрактното изкуство е малко по-различно. Когато създавате абстрактна картина, единственото правило, което трябва да следвате, е, че няма правила. Можете да използвате какъвто искате стил или техника, стига картината да завърши с желаната визуална реакция у зрителя. Независимо дали искате да експериментирате с нова форма на изкуство или просто искате да опитате нещо ново, абстрактното изкуство е чудесна отправна точка.

Оцени тази статия
( No ratings yet )
Бележник
Коментари