Ремонт на баня в София до ключ с материали

Строителни услуги

Ремонт на баня в София

Когато се събудите сутрин, първото нещо, което правите, е да отидете до тоалетната, където се провежда ежедневният ви ритуал по подготовка за лягане. Такава важна стая трябва да носи естетическо удоволствие, да е ергономична и да отговаря на вашите нужди. Ние извършваме ремонт на баня и тоалетна в София, като включваме екип от професионалисти.

Най-важното при всеки ремонт е да изберете надежден и опитен изпълнител. Ако търсите надеждна компания за ремонт и обновяване на баня в София, нашите специалисти са готови да обсъдят детайлите на проекта и да се захванат за работа. Можете да се свържете с нас на телефон: 0896221099 или като попълните формата за обратна връзка.

Ремонт на баня: обща информация

Ремонтът на баня е отговорно начинание. След като сте решили да поръчате такава услуга, струва си да се запознаете с етапите на процеса като цяло. Ремонтът на баня включва следните етапи:

  • Демонтаж на стари ВиК, плочки и мебели.
  • Подравняване на стени и таван.
  • Подова хидроизолация;
  • Оформление на водопроводни комуникации и електрически кабели, ако е необходимо, замяната им с нови. Препоръчително е монтажът на водопроводни и канализационни тръби да се извърши заедно с ремонта на кухнята.
  • Полагане на подови настилки.
  • Декорация на стени с плочки, мазилка или други материали.
  • ВиК инсталация.
  • Довършителни работи на тавана.
  • Монтаж на мебели и допълнителен обков.

По-горе сме посочили среден списък от етапи, във всеки конкретен случай процедурата може да се различава в зависимост от желания резултат.

Прочетете повече за ремонта на баня

Ремонтът на баня е голям комплекс от дейности. Всичко зависи от конкретния обект. В някои случаи ще бъде достатъчно да направите само малка трансформация на външния вид, в други, напротив, ще са необходими глобални промени.

Демонтаж

Ако говорим за ремонт на баня в нова сграда, тогава може да не е необходимо демонтиране на водопровода, както и подмяна на тръби. Често в новите къщи може изобщо да няма водопровод, но са положени нови комуникации. В старите къщи, напротив, може да се наложи напълно да смените тръбите и водопровода с нови.

Подмяна и монтаж на комуникации и ел. инсталации

Следващата стъпка при ремонт на банята е инсталирането на нови водопроводни тръби и окабеляване на съществуващите комуникации до местата на ваната или душа, мивката и други водопроводни инсталации. Също така не забравяйте за водопроводните и канализационните връзки към кухнята. В крайна сметка това е най-лесното нещо, когато довършвате банята.

Окабеляването е положено, местата на бъдещите контакти и осветителни тела са маркирани. Ако дизайнът на банята включва топъл под или други допълнителни опции, те също се инсталират на този етап.

Стенни и подови довършителни работи

Всички повърхности в банята са предварително нивелирани, грундирани и шпакловани. След подготовка започват окончателното проектиране, съгласно дизайнерския проект. Обикновено се избират материали с характеристики, устойчиви на влага – плочки или керамични плочки. За да се придаде индивидуалност на стаята, се използват декоративни елементи – мозайки, текстурирана мазилка и др. Ако банята е отделна, и двете стаи – банята и тоалетната – са декорирани в същия стил.

ВиК инсталация

След завършване на декоративните работи те започват да инсталират вана или душ, тоалетна, мивка и други водопроводни инсталации по желание на собствениците. Всички ВиК инсталации са монтирани по разработен проект. Опитни майстори надеждно запечатват канали, както и закрепват кранове. Уверете се, че в работата си използвате надеждни и модерни материали.

Довършване на тавана и монтаж на осветителни тела

Най-често жителите на София избират окачен или летвен таван за банята си. Осветителните устройства избират вградени. Като правило, в банята горната светлина е монтирана на тавана и допълнителни източници на осветление се поставят близо до огледалото. На същия етап се монтират контакти и ключове.

Монтаж на мебели, врати и декоративен обков

Когато всички приготовления в стаята са завършени, в банята се поставят мебели, нагревател за кърпи, системи за съхранение и други принадлежности. Клиентът избира всичко необходимо, но ние винаги ще ви посъветваме как да спестите място и да осигурите съхранение дори за голямо семейство.

 

Оцени тази статия
( No ratings yet )
Бележник
Коментари