Тапети за баня

Дом и Семейство

Днес тапетите се връщат отново на мода и повече от всякога могат да придадат допълнителни точки стил към хигиенно-санитарното пространство. Тази публикация има за цел да представи мотивите, поради които тапетите могат да подобрят в значителна степен интериора на дома.

Ето пет причини, поради които е добре да се инвестира през уикенда в тази проста и силно въздействаща козметична операция:

  1. Те обогатяват стила на банята ви. Представете си, че имате по-важното от вашия стил, но нещо липсва. Значи е дошло време да присъедините атрибути на някой глем стил. Отлична идея е да присъедините чифт украсени огледала, свеж бял мрамор, кристален полилей и златни свещници. Сега се опитайте да си представим тази баня с тъмен цвят стени. Не е толкова добре, нали? Един тапета с цъфнали вишни, например, допълва огледалата изцяло в духа на техните декоративни детайли и завършва банята по поразително изискан начин. Изборът на правилните тапети в банята може да усъвършенства стила ви, както и да издигане пространството до следващо ниво.
  2. Изпробвайте. Винаги сте искали да изпробвате тапети, но сте се страхували да вземете това решение? Започнете с малко. Банята е идеалното почещение тип „тест лаборатория“ за първите ви тапети. След поставянето им в тази малка по размер тая, ще бъдете в състояние да прецените реално как се лепят тапети в по-голяма стая. Също така, излезте навън зоната си на комфорт и изпробвайте да налепите тапети в хола, за да видите как биха изглеждали там.
  3. Заредете с енергия вашето пространство. Донесете живот във вашата баня чрез добавяне на смел модел тапети за стена. Например, тапетите с игривите геометрични мотиви създава усещане за движение и са особено подхоящи за напълно белите бани. Може да използвате някои визуални трикове. Един съвсем прост вариант е, че пространство изглежда по-голямо с хоризонтални, геометрични шарки и стаята по-висока с вертикални ивици.
  4. Добавете цвят. Възползвайте се от съществуващия цвят на вашата баня. Ако все още харесвате люлеещите се тези ретро шкафове, които са в дома ви от времето, когато за първи път сте влезли в дома, то значи те са тук, за да останат. Имате цветна вана или тоалетна? Не го крийте! В съвременния интериорен дизайн се приема за удачно да се акцентира с ярко оранжеви шкафове и еднакво смел тапет. В резултат на това,  комбинацията оранжево и бяло може да създаде завършен и балансиран поглед в интериорното пространство.
  5. Заменете скъпите неща с щадящи бюджета атрибути. Използвайте тапетите като заместител на материали, които не са в бюджета ви. Стените на банята могат да се покрият с „мрамор”, „дърво” или „тухла”, с вдъхновяващ печат или стилна орнаментика, придаващи луксозен външен вид за по-малко от една четвърт от разходите. Експериментирайки със скално-облицовъчни материали, дървена ламперия или открита тухлена стена, може да постигнете ефектно и естетично трансформиране на банята без никакво разрушаване. В наши дни в онлайн магазините за подобрения на дома е на разположение широка гама от тапети, които подражават на природни елементи, някои от които включват корени, бреза, мрамор или камък.

Източник: balancebg.com

Оцени тази статия
( No ratings yet )
Бележник
Коментари