Улесняване на сглобяването

Съвети

Готовите за сглобяване мебели имат репутацията на отнемащи време и сложни за сглобяване. Много от днешните продукти не заслужават тази репутация, но винаги има място за подобрение, казва Гари Макмеън от Titus, който предлага прост подход за лесното сглобяване.

Повечето хора намират перспективата за сглобяване на готови за сглобяване мебели (RTA) за плашеща, така че големите магазини могат да спечелят много, като изградят репутация на продукти, които са бързи и лесни за сглобяване. Да чуете приятел да казва, че никога не е имал проблеми с RTA мебели от някоя известна марката, е силна препоръка.

 

Следователно увеличаването на лекотата на сглобяване е ключова амбиция за производителите на мебели. Но как може да стане това? Първата стъпка е да отбележите, че ако искате да контролирате нещо, трябва да можете да го измерите. Измерването на лекотата на сглобяване обаче не е особено интуитивно, поне не беше.

Докато резултатът CAF е числена мярка за това колко лесно е да се сглоби една мебел RTA. Лесно е да се разработи и не е свързано с продуктите на Titus, въпреки че компанията естествено се надява, че производителите на мебели ще работят с Titus, за да разработят начини за намаляване на своите CAF резултати.

 

Резултатът CAF се изчислява по тази формула: CAF = (T + A) x N

 

Където T е общият брой части, A е броят на действията, които са необходими за сглобяването им, а N е броят на видовете части.

Нека да разгледаме един пример, който, за по-голяма простота, се занимава само с част от процеса на сглобяване на мебели, свързване на страна на шкаф към основа с помощта на два дървени помощника, два метални дюбела, които се завинтват. Дървените помощника се доставят в запечатана найлонова торбичка. Металните дюбели и гърбиците са в друг запечатан найлонов плик. Страничният панел и основата имат защитни картонени опаковки.

Имаме осем части, включително страничния панел и основата. Сглобяването включва 17 действия: отворете торбата с дървени дюбели, отворете торбата с метални дюбели и гърбици, извадете картона от страничния панел, извадете картона от основата, поставете двата дървени дюбела, завийте металните дюбели на място (три завъртания всеки, така че пребройте три действия на дюбел), поставете двете гърбици, свържете панела към основата и затегнете двете гърбици. И накрая, имаме пет различни вида части (страничен панел, основен панел, дървени дюбели, метални дюбели и гърбици).

 

Поставяне на тези числа във формулата: CAF = (8 + 17) x 5 = 125

 

Изчисляването на CAF за цял елемент от обзавеждането включва малко повече работа, но все още е лесно.

Нека да видим как този CAF резултат може да бъде подобрен. Можем да използваме най-новите съединители тип гърбица и дюбел TL5 изцяло метална обвивка.

 

Те не се нуждаят от добавяне на дървени дюбели и вместо да се завинтват на място, те се натискат в предварително пробити отвори. Сега имаме само шест части, девет действия и четири вида части, така че: CAF = (6 + 9) x 4 = 60

 

Това е голямо подобрение за монтажните и демонтажни услуги.

 

Разбира се, има и други варианти. Те включват използването на съединители и системи от една част, които позволяват гърбиците и дюбелите да бъдат предварително поставени във фабриката на производителя на мебели.

Системата за оценяване CAF се прилага не само за съединители, но и за други компоненти, така че е възможно да се изчисли резултат CAF, който обхваща всички аспекти на сглобяването на мебели. Производителите, които правят това, разполагат с надежден показател за оценка на въздействието върху потребителите на всички промени, които правят.

И когато правите промени, струва си да запомните, че водещи производители на хардуер за шкафове като Titus непрекъснато подобряват своите продукти, така че си струва да получите актуални съвети. Най-доброто решение отпреди година или две може би е било заменено.

 

Лесното сглобяване на RTA мебели може да направи разликата между успешен продукт и такъв, който не е. Използването на оценките на CAF осигурява надежден начин за измерване на лекотата на сглобяване и чрез комбиниране на оценяването на CAF с най-новите разработки в хардуера на шкафовете, производителите на мебели са в по-добра позиция от всякога да увеличат максимално привлекателността на своите продукти за потребителите.

Оцени тази статия
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Бележник
Коментари