Услуги, които предлагат счетоводните къщи

Бизнес и финанси

Какви услуги се предлагат в счетоводните къщи

 

Всеки един бизнес, било то малък или голям, се нуждае от услугите на счетоводител. Повечето фирми предпочитат да наемат счетоводна кантора, която да се справя с финансите на бизнеса им, отколкото да назначат счетоводител специално за техния офис. Счетоводните къщи са едни от най-разпространените аутсорсинг компании в България и наемането на такава фирма е отговорно задължение за всеки бизнес. Освен счетоводни услуги като изготвяне на годишно счетоводно приключване и подаване на декларации, много счетоводни фирми предлагат и услуги като данъчни и правни консултации, изготвяне на финансов одит, управление на персонала и други консултантски услуги.

 

Данъчните консултации са неразделна част от финансовата страна на всеки бизнес. Правилното и навременно планиране на данъчните задължения на Вашата компания ще увеличи Вашата конкурентоспособност и ще подпомогне за по-добро планиране и прогнозиране на финансите на Вашата фирма.

 

Управление на персонала често се явява като предизвикателство за собствениците на среден и голям бизнес, понеже налага следене на промените при нормативната уредба на труда в България. Много счетоводни къщи предлагат т.нар. ТРЗ услуги, които ще ви помогнат за по-добро планиране и изчисляване на данък върху дохода, изчисляване на отпуски и обезщетение на служителите, изготвяне на трудови договори и поддръжка на трудови досиета.

 

Административните задължения на всеки бизнес винаги отнемат ценно време на собствениците, а и на самите служители в дадената фирма. Наемането на външна компания, която да се справя с ежедневните административни ангажименти, ще ви спести време и усилия, а и ще ви помогне при справянето с по-трудоемки задачи. Административните услуги, предлагани от много счетоводни фирми се състоят в подаването на различни документи, изготвяне на фактури, извършване на плащания и преводи.

 

Правни консултации с професионалист могат да спестят много нерви на собствениците на бизнес. Ако избраната от Вас счетоводна къща предлага правни консултации е добре да се допитате до тях за съвет, понеже много често правните казуси касаят финансовата страна на бизнеса. Използването на правни услуги ще ви помогне за намирането на правилните законови решения при създала се ситуация във Вашата компания и в повечето случаи – ще ви спести пари.

Оцени тази статия
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Бележник
Коментари