Как да се грижим за обувките си

Обувки

Изсушаване на обувките след пране

След като почистите обувките, трябва да ги изсушите. Винаги сушете обувките на сянка. Пряката слънчева светлина може да избледнее цвета на обувките. Не използвайте сушилня за сушене на обувки, тъй като тя може да повреди тъканта. Вместо това можете да поставите обувките си върху равна повърхност, например маса, и да поставите кърпа върху тях. Обръщайте обувките след един час, за да сте сигурни, че и двете страни изсъхват равномерно. Можете също така да опитате този хак, за да изсушите обувките си по-бързо. Поставете обувките си върху топла дъска за гладене с влажна кърпа върху нея. Това ще създаде пара, която ще помогне на обувките ви да изсъхнат по-бързо. Моля, имайте предвид, че този хак работи най-добре за велурени обувки.

Защита на обувките от атмосферни влияния

Следващото нещо, което трябва да запомните, е да защитите обувките си от атмосферните влияния. Обувките ви могат да се повредят, ако ги носите през дъждовния сезон. Можете да използвате калъфи за обувки, за да предпазите обувките си от вода при дъжд. Ако имате чифт от кожа или велур, можете да използвате спрей за защита на обувките от вода. Можете също така да опитате да използвате текстилна торбичка за обувки, за да предпазите обувките си от вода. Текстилната торбичка за обувки е по-добра от стандартната пластмасова торбичка за обувки, защото ще предпази обувките ви и от влага. Можете също така да използвате гумена лента, за да затегнете горната част на торбичката за обувки, за да предотвратите проникването на вода вътре.

Съвети за съхранение и грижа за обувките

След това нека поговорим за съветите за съхранение и грижа за обувките. Може да не носите обувките си всеки ден, но те все още се нуждаят от вашата любов и внимание. И така, как да съхранявате обувките си?

– Дръжте петите на обувките си надолу

– Това ще ви помогне да запазите формата на обувките си непокътната. – Не съхранявайте обувките си с подметките нагоре

– Това може да повреди петите на обувките ви поради приложения натиск. – Използвайте дърво за обувки, за да запазите формата на обувките си

– Дървото за обувки също така ще предотврати смачкването на обувките.

– Съхранявайте обувките си на хладно и сухо място

– Не дръжте обувките си в гардероба, където има много влага.

Оцени тази статия
( No ratings yet )
Бележник
Коментари