Надеждни съвети за продажба на имоти

Продажби

Катаклизмите на пазара на имоти сякаш вече започват да намаляват, но пред продавачите все още стои проблема, че количеството на предлаганите площи в жилищните и бизнес сгради са с над 50% повече от реалното търсене. Така, предимството е на страната на купувачите, които са много по-гъвкави и имат възможност да лавират при сделките.

 

Определете правилно цената още в начало

 

Стратегията още от старите школи казва, че цената трябва да бъде толкова атрактивна, че възможно най-голям брой купувачи да се заинтересуват от предлагания имот. Имайте в предвид, че ако вашето жилище остане на пазара за повече от 4 месеца, това ще ви накара да сваляте доста от стойността. Затова определете по-привлекателна цена, с която бързо да реализирате сделка.

 

Изтъкнете предимствата, с които разполага имота

 

Ако замазките на стените и таваните не са в добро състояние, погрижете се да ги оправите. Дори само една боя може да придаде много повече свежест, която да накара купувачите да купи вашето жилище. Добре е да добавите някое саксийно растение, така ще направите още по-желан предлагания имот. Разходите за тези неща не са големи, но подобренията сами казват: „Купи ме!“

 

Бъдете гъвкави в преговорите

 

Трябва да сте подготвени за преговори, защото няма купувач, който да не опита да смъкне още от цената. Така, че се заредете с търпение и преценявайте добре потенциалните купувачи. Вижте кои са по-сериозни и с кои ще имате доста затруднения, за да не си губите времето с последните.

Оцени тази статия
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Бележник
Коментари